5 idej za ljubke velikonočne jedi

28. mar. 2024, ob 08.21
10
100 SEK

Kulinarične ustvarjalce ponavadi zelo navdušujejo praznična živila in jedi, ki se pripravijo za posebne priložnosti, ena izmed njih je zagotovo tudi velika noč. V času velikonočnih praznikov uživamo veliko pirhov, sladkih prigrizkov in drugih živil, ki pa jih lahko pripravimo na številne zelo izvirne načine. Za vas smo zbrali nekaj ljubkih idej za ustvarjanje velikonočnih prigrizkov in jedi, če se želite pozabavati v domači kuhinji in prijetno presenetiti svoje najdražje.

Zajčkovi repki

Okusna sladica, ki za pripravo potrebuje le tri sestavine: mehke penice (marshmallows), belo čokolado in kokos. Stalite belo čokolado, pomočite vanjo penice in jih posujte z naribanim kokosom.

Ptičje gnezdo

Sladica izgleda naravnost čudovito, zato lahko služi tudi kot dekoracija. Obstaja več različnih receptov za pripravo “gnezda”, uporabite lahko rezance, čokoladne koščke, arašidovo maslo in mini penice. Ko je gnezdo pripravljeno, vanj položite čokoladna jajčka ali bonbone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Pallian, BSc RD (@foodess)

Sladke velikonočne košarice

Pripravite velikonočne mafine, ki jih obložite s kokosom in okrasite s čokoladnimi jajčki, dekorirate pa v obliki prikupne pisane košarice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SCARLETT HOLMESeasy recipes! (@scarlactive)

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Jajčni tulipani

Potrebujete olupljena kuhana jajca, ki jih prerežete na način, da bodo izgledala kot cvet tulipana. Na spodnjem delu izdolbite luknjo in jih pritrdite na dolga stebla sveže spomladanske mlade čebule, ki bo prikazovala peclje tulipana. Lahko pa cvetove obkrožite tudi z listi zelene solate, da bodo izgledali kot listi kakšne druge cvetlice.

Velikonočne jagode

Če se želite posladkati s spomladanskimi jagodami, jih lahko postrežete v obliki velikonočnih pirhov. Pripravite čokoladne prelive različnih barv in vanje pomakajte jagode, po želji lahko nanje tudi kaj narišete ali jih potresete s kokosom.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram, YouTube

 

10
100 SEK