6 stvari, ki bi jih morali nujno storiti spomladi

03. mar. 2024, ob 08.49
Posodobljeno pred 2 mesecema
18
110 SEK

Pomlad že trka na naša vrata in nam ponuja sveže začetke. Drevesa, cvetlice in živali se počasi prebujajo, vreme postaja toplejše, dnevi daljši in s tem se naenkrat ponuja ogromno priložnosti za nova doživetja. Kaj bi po mnenju strokovnjakov moral vsak početi spomladi 2024?

Preživite veliko časa na svežem zraku

Zelo verjetno ste bili pozimi veliko več v notranjosti doma in drugih stavb, kot ste sicer v poletnih in spomladanskih mesecih. Sedaj se počasi ponujajo priložnosti za lovljenje sončnih žarkov, daljši dnevi pa omogočajo več zabave in športnih aktivnosti na prostem. Odpravite se na sprehod, privoščite si lahkoten tek, organizirajte izlet v naravo ali se zgolj družite s svojimi najbližjimi na svežem zraku.

Odpravite se na zaslužen dopust

Ste jeseni in pozimi trdo garali, sedaj pa si želite malo oddiha? Spomladanski meseci so kot nalašč čas za krajša ali daljša potovanja, raziskovanja novih krajev, aktivnosti na prostem in športnih dejavnosti. Organizirajte si nekaj dni dopusta in se sprostite tako mentalno kot fizično.

Odpravite se na tržnico po sveže sadje in zelenjavo

Skupaj z ostalo naravo se prebujajo tudi rastline. Naenkrat je na voljo več lokalnih svežih pridelkov, ki jih je pozimi morda primanjkovalo. Odpravite se na najbližjo tržnico ter uživajte v polnih okusih sadja in zelenjave. Vaše zdravje vam bo hvaležno.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Uživajte svežo in lokalno pridelano zelenjavo.

Organizirajte in počistite dom

Verjetno ste že slišali za spomladansko čiščenje. Čas je, da se znebite stvari, ki jih ne potrebujete več, obrišete prah s polic, kamor le redko sežete in osvežite svoj dom s svežim šopkom zvončkov ali trobentic.

Organizirajte piknik

Še posebej proti koncu pomladi, ko se le-ta preliva v poletje, je zunaj zelo toplo in prijetno – kot nalašč vreme za organizacijo piknika. Povabite svoje najbližje, skuhajte ali specite okusne jedi in se sproščajte skupaj v objemu narave.

Super ideje za romantičen piknik

Odpravite se na koncert

Čas je, da se vrnete med civilizacijo in raziščete, kaj vam ponuja bližnje večje mesto. Udeležite se koncerta glasbenika, ki vam je pri srcu, ali pa obiščite zabavo in prireditev, ki vas zanima že nekaj časa. Obdajte se z ljudmi in poskrbite za redne socialne stike.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels, arhiv

18
110 SEK