Destinacije po Sloveniji za vikend pobeg v naravo

01. feb. 2024, ob 13.20
Posodobljeno pred 1 mesecem
35
120 SEK

Slovenija, naša zelena oaza v srcu Evrope, ponuja številne čudovite destinacije za pobeg v naravo. Od slikovitih dolin, čarobnih jezer do skritih kotičkov v gorah. Tu je nekaj izjemnih destinacij, ki jih lahko obiščete ta vikend.

Dolina Tamar

Dolina Tamar je čudovita alpska dolina, ki se nahaja v bližini Planice. S svojimi mirnimi potmi, obkrožena z visokimi vrhovi, nudi popoln pobeg od mestnega vrveža. Po dveh urah hoje boste prispeli do koče v dolini, od koder se odpira čudovit razgled.

Velika korita Soče in izvir reke Soče

Posočje je ena izmed najbolj čarobnih regij v Sloveniji, znana po svoji čudoviti turkizno modri barvi reke Soče. Območje ponuja možnosti za kopanje v velikih koritih in pohod do izvira reke Soče, ki je dosegljiv po označeni poti, deloma zavarovan z jeklenicami in zajlami.

Slap Rinka

Slap Rinka v Logarski dolini je drugi najvišji slap v Sloveniji in ponuja osupljiv pogled na 90 metrov visok slap. Pot do slapa je obdana z bujnim zelenjem in vabi k raziskovanju.

Velika Planina

Velika Planina je ena najlepših alpskih pašnikov v Evropi, znana po svojih edinstvenih pastirskih kočah. Dostopna je z nihalko, ponuja pa idilične razglede in pristno alpsko doživetje.

Menina Planina

Ta predalpska, v glavnem gozdna planota v Kamniško-Savinjskih Alpah, je prava izbira za ljubitelje hribov in pohodništva. Z vrha Vivodnik se odpirajo čudoviti razgledi na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, prav tako pa lahko obiščete naravni spomenik – jamo Jespa ali jezero Biba.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Kranjska Gora

Kranjska Gora je destinacija, ki ponuja nešteto aktivnosti v vseh letnih časih, od pohodništva do smučanja. V bližini je tudi jezero Jasna, prelaz Vršič in naravni rezervat z osupljivim smaragdno zelenim jezerom Zelenci.

Kranjska gora vas vabi, obiščite jo!

Jelenov Greben

V Podčetrtku, kjer se nahaja posestvo Jelenov greben, lahko uživate v sprostitvi v termah in druženju s čredo jelenov in muflonov. Poleg tega je na domačiji na voljo odlična kulinarika in izbor vrhunskih vin.

Blejski Vintgar

Sprehodite se po čudovitem vintgarju, kjer boste našli tolmunčke, brzice in zeleno vodo. Pot je primerna tudi za otroke in starejše, vendar je potrebno plačati vstopnino in parkirnino.

Predjamski Grad

Ta grad, z enega najbolj dramatičnih položajev v Sloveniji, ponuja vpogled v bogato zgodovino in skrivnostno arhitekturo.

Te destinacije so le majhen izbor tistega, kar naša mala država ponuja za ljubitelje narave in zunanje aktivnosti. Ne glede na to, ali iščete mirno sprostitev ali avanturistično doživetje, Slovenija zagotovo ponuja nekaj za vsak okus.

Pripravil: NaDlani.si, foto: www Julian Alps

35
120 SEK