Drobni triki, ki vam bodo omogočili bolj zdrav pogled na svet od 99 % ljudi

07. maj. 2024, ob 11.23
Posodobljeno pred 2 mesecema
11
110 SEK

Prepričani smo, da ste slišali že ogromno nasvetov glede krepitve mentalnega zdravja, potrpežljivosti, iskanja sreče, miru in zadovoljstva v življenju. V resnici pa vam ni treba brati debelih knjig in plačevati dragih izobraževanj, da se začnete počutiti dobro v svojem telesu in začnete gledati pozitivno na svet okoli sebe. Predstavljamo vam drobne trike, ki jih začnite prakticirati čimprej in ugotovili boste, da imate veliko bolj zdrav ter pozitiven pogled na svet od večine ljudi, s katerimi ste v stiku.

Izkazujte hvaležnost

Ljudje zmeraj najprej opazimo samo slabe stvari in stvari, ki nam manjkajo. Ne vidimo in ne cenimo pa tistih, ki jih imamo tukaj in sedaj, dokler ni prepozno. Vsak dan izkazujte hvaležnost za dobre dogodke in stvari, ki so se vam pripetili v življenju. Bodite hvaležni za zdravje, družino, prijatelje, lepo vreme ali pa najmanjšo malenkost, ki vas je danes spravila v dobro voljo.

@andrewhubermanclips The Most Effective Gratitude Practice – Andrew Huberman · #neuroscience #hubermanlab #andrewhuberman #gratitude ♬ original sound – Neuroscientist Andrew Huberman

Poskrbite, da večkrat stopite iz cone udobja

To je ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko naredite sami zase. Pomaga vam širiti obzorja, krepiti empatijo in razumevati svet okoli sebe. Takšne izkušnje vas naredijo bolj prilagodljive, razumevajoče in strpne, hkrati pa vas naučijo, da se je vredno postaviti za svoje vrednote. Kako lahko stopite iz cone udobja?

  • vpišite se v novo interesno dejavnost, ki vam (še) ne leži nujno
  • menjajte službo, če niste zadovoljni
  • potujte v tuje kraje in spoznavajte nove ljudi
  • spreminjajte in prekinjajte svoje rutine
  • lotite se projekta, ki vam je povsem tuj

Učite se iz slabih izkušenj

Ne bojte se padcev v življenju, naučite se, da je vsaka slaba izkušnja v resnici nekaj dobrega, saj je navsezadnje izkušnja. Zaradi nje ste to, kar ste, in še več lahko postanete. Mentalno močni ljudje vidijo spodletele poskuse kot lekcijo in zagon za doseganje novih ciljev.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Dovolite si, da čutite

Čeprav morda najprej zveni čudno, žal ogromno ljudi zatira svoja čustva in se jih celo sramuje. Ljudje, ki si dovolijo, da čutijo in znajo čustva primerno izražati, so ponavadi čustveno bolj zreli, empatični in se v svoji koži počutijo bolje. Naj vas ne bo sram izkusiti žalosti, strahu, nostalgije, zavidanja, veselja, potrtosti. Če nekoga pogrešate, si to priznajte in delajte na sebi še naprej.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

11
110 SEK