Drobni znaki, da ne skrbite ustrezno za svoje telo

24. apr. 2024, ob 08.54
Posodobljeno pred 2 mesecema
41
120 SEK

Skrb zase in za svoje telo je ena najbolj pomembnih stvari, ki krepi tako fizično kot mentalno zdravje. To ni sebično dejanje, ampak nujna potreba, na katero pa žal v vsakdanjem hitrem načinu življenja pogosto pozabljamo. Dokler ne občutimo zdravstvenih posledic, ki nas prisilno zaustavijo, se sami velikokrat ne znamo umiriti in storiti nekaj koristnega zase. Kakšni so znaki, da preveč hitite v življenju in vam vaše telo sporoča, da je treba bolj skrbeti zanj?

Spopadate z naglimi spremembami razpoloženja

Če ste pogosto zelo hitro vzkipljivi brez resnega razloga, vas ob živce spravljajo povsem vsakdanje situacije in imate ogromno frustracij v vsakodnevnem življenju, je morda čas, da se ustavite in dobro pomislite, kaj bi lahko bil vzrok. Izgorelost, premalo počitka in časa zase pogosto negativno vplivajo na mentalno zdravje in se izražajo v nihanjih razpoloženja ter slabi volji.

Nenehno se počutite utrujeno

@heal.with.fifi The REAL reason you’re tired all the time.. #aip #hairloss #ibs ♬original sound – healwithfifi

Vaa energija hitro pojenja, ne najdete stvari, ki bi vas držale pokonci, četudi mislite, da ste si privoščili dovolj spanca.

Pojavljajo se kožni izpuščaji, mozolji in izsušenost

Telo vas lahko opozarja za pomanjkanje časa tudi skozi različne organe. Če je koža mastna, imate akne in izpuščaje ali pa se soočate z isredno izsušenostjo kože, nekaj v življenju morda delate narobe. Če vse skupaj ni posledica katere druge bolezni, je lahko znak, da preprosto preslabo skrbite za svoje zdravje: tako iz vidika prehrane kot tudi izpostavljanja svežemu zraku, ustrezne hidracije in nege telesa. Uporabljajte losijone, vlažilne kreme, skrbite za ustrezno higieno in pijte veliko vode.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

S tem, ko boste v telo vnesli zadostne količine vode, se boste učinkovito spoprijeli z mozolji na obrazu.

Nimate časa za svoje hobije in stvari, ki vas zanimajo

Vam je vsaka dejavnost dolgočasna, razmišljate le o svojih obveznostih in službi? Čas je, da se ustavite. Prisilite se, da počnete še nekaj drugega, ponovno najdite radosti in veselje v življenju. Obkrožite se z družbo, odpravite se na zrak, počnite nekaj produktivnega.

Pojavljajo se znaki oslabljenega imunskega sistema

Bodisi je to herpes bodisi slaba prebava ali nenehni prehladi in okužbe, čas je, da poskrbite za svoje zdravje. Nenehna dovzetnost za okužbe in vnetja vam lahko sporočajo, da je treba poskrbeti za podporo imunskega sistema; se prehranjevati uravnoteženo, se dovolj gibati in poskrbeti za kvaliteten spanec.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

41
120 SEK