Enostavne spremembe v življenju, ki vam lahko pomagajo uravnavati hormone

30. jun. 2024, ob 09.16
96
110 SEK

Uravnavanje hormonov na naraven način lahko pomaga pri krepitvi splošnega zdravja in imunskega sistema. Včasih nezdrave navade, pomanjkanje spanja, hiter življenjski tempo in veliko stresa pripomorejo k hormonskemu neravnovesju, ki vpliva zelo slabo tako na fizično kot tudi mentalno zdravje. Da začnete živeti bolj veselo in uravnoteženo življenje, začnite z majhnimi spremembami v svojem življenju, ki vam bodo pomagale tudi pri uravnavanju hormonov na naraven način.

@gracie_norton

5 steps that actually helped me balance my hormones!! (the list could go on- but here is where I started & felt the biggest difference)

♬ original sound – Gracie Norton

Uživajte uravnoteženo prehrano

Hormonsko ravnovesje je v veiki meri odvisno od prehrane. Polnovredna živila, bogata z vitamini in minerali, lahko pripomorejo k boljšemu ravnovesju in krepitvi imunskega sistema. Paziti je treba , da zaužijete dovolj vlaknin, beljakovin in zdravih maščob, pravo mero ogljikovih hidratov in seveda dovolj tekočine. Uživajte čim bolj ekološko pridelana in čim manj predelana živila. Sol uporabljajte v zmernih količinah, v prehrano pa vključite tudi zdrave začimbe, ki delujejo protivnetno: poper, cimet, kurkuma, bazilika …

Redno telovadite in skrbite za aktivni življenjski slog

Vzdrževanje ali vzpostavljanje hormonskega ravnovesja zahteva tudi aktivni življenjski slog z dovolj gibanja in fizične aktivnosti. Kombinirajte kardio vadbo s krepitvijo mišic in raztezanjem. Le kombinacija vseh načinov vadbe lahko omogoči optimalno delovanje mišic.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Najdite način, kako se spopasti s stresom

Stresu se ne moremo izogniti, to je dejstvo. Do neke mere se že lahko izogibate stresnim situacijam, pa vas bodo slej ko prej vseeno dohitele. Zato je pomembno, da najdete načine, kako se spopasti s stresom, kako umiriti um in telo ter se sprostiti.

Postavite meje med službo in zasebnim življenjem. Gibajte se, saj je fizična aktivnost odličen način sproščanja in odganjanja stresa. Najdite hobije, ki vas veselijo, pogovarjajte se o svojih občutkih in čustvih, iščite sprostitvene tehnike, kot je na primer medtiacija ali joga. Le mirno življenje, ki ni prepleteno s preveč stresa, lahko omogoča zares zdravo ravnovesje hormonov.

Ne pozabite na hidracijo telesa

Uživanje zadostne količine vode je ključno za funkcije metabolizma in razstrupljanje telesa. Vse to vodi tudi v optimalno delovanje hormonov in notranjih organov, zato je pomembno, da se zavedate, kako poskrbeti za hidracijo.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

96
110 SEK