Ferrara: kolesarjem najbolj prijazno italijansko mesto, ki ga morate obiskati

06. maj. 2024, ob 08.54
47
120 SEK

Čeprav stoji na poti do številnih priljubljenih turističnih destinacij v Italiji, pa se le malo turistov tam dejansko ustavi. Ko se boste naslednjič potikali po Italiji, razmislite o obisku Ferrare, unikatnega italijanskega mesta, ki poleg odlične kulinarike ponuja tudi veliko kulturnih in arhitekturnih lepot. Kaj početi v Ferrari, da jo izkusite v vsej svoji lepoti kot lokalni prebivalci?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Ferrara (@visitferrara)

Izposodite si kolo in raziskujte staro mestno jedro

Ferrara je znana kot kolesarjem najbolj prijazno mesto v Italiji. Ne glede na to, kje v mestu se boste ustavili, boste najbrž zagledali ogromno kolesarjev, ki uživajo v čudovitem razgledu. Če želite doživeti Ferraro tako kot lokalni prebivalci, vam toplo priporočamo izposojo kolesa in raziskovanje labirinta ozkih uličic s starinskimi zgradbami v unikatnem italijanskem stilu. Na poti ne bo manjkalo simpatičnih lokalnih trgovinic, prostranih trgov, kjer si lahko privoščite pristni italijanski espresso, zelenih parkov in zanimivih ulic.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Ferrara (@visitferrara)

Privoščite si kosilo v eni izmed lokalnih restavracij

Jejte kot jedo lokalni prebivalci. Lokalne specialitete segajo od polnjenih raviolov, testenin in pršuta do hrustljavega kruha in baget. Začnite svoj obrok z začinjenimi mesninami (salama Zia Ferrarese, mortadela) in siri, kombinirajte jih s slavnim kruhom, imenovanim coppia ferrarese, nato nadaljujte z jajčnimi tortelini, polnjenimi z bučno kremo ter posutimi s staranim parmezanom, zaključite pa z eno izmed priljubljenih italijanskih sladic. Privoščite si lahko tudi degustacijo lokalnih vin in se prepustite mešanici unikatnih okusov.

Če mesto obiskujete poleti, ne pozabite na glasbeni festival Ferrara sotto le Stelle

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Začetki glasbenega festivala segajo v leto 1996, danes pa se odvija na poletne večere v juniju in juliju. Ponuja živo glasbo, razne dogodke in prireditve, odlično hrano ter pijačo.

Obiščite skrite vrtove Ferrare

Ferrara ponuja tudi nekaj naravnih in zelenih lepot, ki so skrite pred množicami turistov. Za visokimi zidovi palače v samem centru se nahaja unikatna dediščina vrtičkov, polnih pisanih rož, stoletja starih dreves in zelenja. Tudi velik Urban Park in botanični vrt ponujata zavetje za sprostitev v objemu narave in v družbi prijaznih račk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Ferrara (@visitferrara)

Sprehodite se po eni izmed najlepših ulic na svetu

Corso Ercole l d’Este je eden izmed presežkov urbanega dizajna Ferrare, UNESCO jo je označil kot eno najbolj impresivnih ulic na svetu. Tukaj ne pričakujte kopice trgovin in lokalov, gre za ulico, na kateri stojijo elegantne in starinske zgradbe v posebnem rustikalnem stilu, ki ustvari unikatno vzdušje in daje ulici zgodovinski pomen.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram

47
120 SEK