Izlet na Bled: Očarljivost slovenskega bisera

29. jun. 2024, ob 08.56
130
60 SEK

Poletne počitnice so v že v polnem teku, vi pa še nimate ideje za izlet?
Bled, slovenski biser, privablja obiskovalce z vseh koncev sveta s svojo neizmerno lepoto in številnimi možnostmi za aktivnosti. Že sam pogled na slikovito jezero z otočkom in srednjeveškim gradom na pečini je nekaj, kar ostane v spominu za vedno.

Vožnja z znamenito pletno do otočka na Blejskem jezeru je nepogrešljiv del obiska. Na otočku se nahaja cerkev Marijinega vnebovzetja, kjer lahko pozvonite na zvon želja in si zaželite nekaj posebnega.

Pohodniška pot okoli jezera ponuja osupljive razglede in številne možnosti za sprostitev. Za tiste, ki si želijo bolj adrenalinskih doživetij, je tu možnost vožnje z jadralnimi padali ali plezanja po okoliških stenah.

Blejski grad nudi bogato zgodovinsko dediščino in čudovit razgled na jezero in okoliške Alpe. V grajski restavraciji lahko poskusite lokalne specialitete, med katerimi je blejska kremna rezina prav posebna poslastica.

Za ljubitelje wellnessa je tu blejski termalni kompleks, kjer se lahko sprostite v termalnih bazenih in savnah. Bled je idealna destinacija za enodnevni izlet ali daljše počitnice, saj ponuja nekaj za vsakogar – od zgodovinskih in kulturnih znamenitosti do naravnih lepot in kulinaričnih užitkov.

130
60 SEK