Kaj oblika vaše zadnjice pove o vašem zdravju?

09. mar. 2024, ob 10.20
Posodobljeno pred 24 dnevi
30
120 SEK

Oblika zadnjice pri ženskah ni le nekaj estetsko pomembnega, kot marsikdo zmotno misli, ampak lahko kaže tudi na številne zdravstvene vidike posameznice. Kaj torej vaša oblika zadnjice pove o vašem zdravju?

Srčasto oblikovana zadnjica ali zadnjica v obliki črke A

Če imate srčasto oblikovano zadnjico, to pomeni, da se maščoba nabira okoli spodnjega dela zadnjice, stegen in pod boki. To ustvari videz zoženega pasu in širše zadnjice – oblika, ki vam jo najbrž zavida veliko ljudi. Če redno skrbite za fizično aktivnost in zdravo prehrano, boste to obliko postave najbrž dlje časa obdržali, saj vam je tudi genetika precej naklonjena, je pa res, da ženske s to obliko zadnjice običajno s starostjo pridobivajo maščobo na območju trebuha, kar jih lahko naredi dovzetne za srčno-žilne bolezni. Priporočljivo je torej, da čim bolj skrbite za svoje zdravje in se udeležujete tudi preventivnih pregledov.

Kvadratna zadnjica ali zadnjica v obliki črke H

Če imate takšno obliko zadnjice, lahko pomeni, da imate presežek maščobe nad boki in v ledvenem delu, kar pogosto imenuje ljubezenski ročaji. Morda je čas, da se začnete bolj podrobno posvečati vajam za oblikovanje telesa in kardio vadbi, pazite pa tudi, da jeste uravnoteženo hrano. Ta oblika zadnjice lahko pomeni tudi, da imate šibko jedro, kar lahko vodi v težave z ravnotežjem in gibljivostjo, pa tudi v oslabljen imunski sistem. Presežek maščobe na tem delu telesa lahko kaže tudi na povečano tveganje za možgansko kap ali srčni napad.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Okrogla zadnjica

Ženske z okroglo zadnjico pogosto veljajo za estetsko zelo privlačne, za takšno obliko si prizadevajo številne zvezdnice in druge ženske. In prednost takšne oblike ni le v estetski privlačnosti, ampak tudi dobrem zdravju. Ženske z okroglimi zadnjicami so običajno splošno bolj zdrave in imajo manj zdravstvenih težav. Vzdrževanje polne okrogle zadnjice namreč zahteva veliko zdravega življenjskega sloga in vloženega truda. Slaba stran okrogle zadnjice je, da ste zelo verjetno bolj dovzetni za pojav celulita.

Zadnjica v obliki črke V

Ta oblika zadnjice je najpogostejša pri starejših ženskah, glavni krivec za njen nastanek pa so spremembe v ravni hormonov in zmanjšane ravni kolagena. Če so vaši boki ozki in ramena široka, morda poskusite jesti nekoliko več beljakovin ter se gibati, vsekakor pa je normalno za vse ženske, da se zadnjica s starostjo počasi nagiba k tej obliki. Če se z njo spopadate že v mladih letih, pa je po vsej verjetnosti čas za spremembo življenjskega sloga ali obisk zdravnika.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

30
120 SEK