Kako okrepiti zvezo, ko v družino vstopijo otroci? Strokovnjaki odgovarjajo

04. jul. 2024, ob 11.18
88
110 SEK

Samo zato, ker se je vaša družina razširila, to še ne pomeni, da vam ni treba več vlagati in se truditi za zvezo s svojim partnerjem. Ravno nasprotno, v tem času je še toliko bolj pomembno, da poskrbite za kvaliteten čas s svojim partnerjem, odprto in iskreno komunikacijo ter iščete načine, kako izboljšati in okrepiti odnos.

Hiter življenjski tempo, služba, obveznosti in skrb za otroke lahko hitro privedejo do izčrpanosti, preobremenjenosti, kar najpogosteje žal vodi v zanemarjanje odnosov med partnerjema. Strokovnjaki za romantična razmerja razkrivajo načine, kako vam lahko uspe uskladiti prav vse vidike vašega življenja, ne da bi ob tem trpel odnos s partnerjem.

Postavite dnevno rutino ali del v dnevu, ko preživljata čas skupaj

To lahko pomeni večerni sprehod, jutranji ritual pitja kave, tek, kolesarjenje ali zgolj pogovor. Poskrbite, da imate s svojim partnerjem vsak dan v tednu vsaj 15 minut kvalitetno preživetega skupnega časa – to naj bo čas, ko sta popolnoma sama in predana drug drugemu.

Iskreno izražajte svoje misli in občutke

Ni pomembno, kako očitno utrujeni, žalostni, jezni ali srečni ste, če tega ne skomunicirate. Čeprav se zdi, da se vaši občutki vidijo že na daleč, je možno, da jih vaš partner ni opazil in zaradi tega ne smete biti jezni nanj. Pomembno je, da se oba v razmerju naučita iskrene komunikacije in si jasno povesta, kaj se dogaja v vajinih glavah. Le tako se boste izognili nesporazumom n tihi jezi kot posledici slabe komunikacije.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

@monikahoyt.coach If you want emotional honesty, remember what day Hendrix said: honesty is revealing and not concealing. #emotionalhonesty #honestyiskey #consciouscouple #advancedmarriagetips #healthyrelationships #marriagetips #unhappilymarried #marriagecrisis #divorceprevention #feelingunderstood ♬ Inspiring Emotional Piano – Metrow Ar

Dovolite prijateljem in duržini, da vam pomagajo

Nihče od vas ne pričakuje, da boste zmogli čisto vsako stvar, ki se znajde na vašem pladnju. Če imate prijatelje in družinske člane, ki so vam pripravljeni priskočiti na pomoč pri obveznostih z otroki ali drugimi stvarmi, lahko kdaj sprejmete pomoč. Seveda poskusite usluge in prijaznost ob priložnosti tud vrniti.

Bodite empatični in iščite kompromise

Normalno je, da bo prihajalo še do več sporov in nestrinjanj, ko niste več sami s svojim partnerjem, ampak so del družine tudi otroci. Prisluhnite partnerju, bodite razumevajoči in razmislite, preden reagirate impulzivno. Poskusite se nagibati k iskanju kompromisov, ki bodo najbolj osrečili vse družinske člane.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels, arhiv

88
110 SEK