Kako vstopiti v novo leto na najboljši način?

1
90 SEK

Čas je, da obrnete nov list v svojem življenju.

  1. Zazrite se nazaj

Za službo je pogosto potrebno oddati povzetek svojih življenjskih dosežkov in karierne poti, zakaj torej ne bi enakega povzetka naredili za svoje osebno življenje. Vzemite si nekaj trenutkov in razmislite, kako je minulo leto vplivalo na vas in na vašo osebnost. Poglejte novoletne zaobljube, ki ste jih zapisali pred enim letom in ocenite, v kolikšni meri ste jih uspeli uresničiti in če jih niste, zakaj jih niste. Seveda ne pozabite dodati ciljev za prihodnje leto.

  1. Zaključite z vsemi obveznostmi

Nihče ne želi pričeti novega leta s kupom obveznostmi iz prejšnjega, saj to prinaša stres in nejevoljo. Če imate torej še kakšen opravek na seznamu, ki ga še niste utegnili dokončati, je zdaj pravi čas, da to storite. Začnite novo leto brez obveznosti in tako se bo nov seznam opravil zazdel bistveno krajši in lažji.

  1. Spomnite se na svoje najdražje

Vzemite si nekaj trenutkov časa in se povežite z vašimi najljubšimi. Že zdaj si rezervirajte nekaj časa, da boste lahko vsem poslali sporočila, jih poklicali ali pa celo povabili na druženje. Ne pozabite na svoje prijatelje in družinske člane, tudi na tiste, s katerimi že dolgo časa niste bili v stiku. Cilj za prihodnje leto je zagotovo lahko ta, da izboljšate odnose z nekaterimi ljudmi.

  1. Počistite in pospravite svoj dom

Podobno kot je za naše duševno zdravje dobro, da v novo leto vstopimo brez obveznosti, je zelo priporočljivo vanj vstopiti tudi s čistim domom. Lahko se lotite korenitega čiščenja in poskrbite za vsako podrobnost, lahko pa le na hitro počistite in pospravite, da povrnete red v svoje stanovanje in posledično tudi v življenje. Raziskave so pokazale, da je čist prostor povezan s pozitivnimi čustvi, srečo, zadovoljstvom in mirom. Zatorej ne podcenjujte dela, ki ga morate vložiti v pospravljanje, saj vam lahko prinese veliko koristnega.

Najboljši robotski sesalnik in zakaj si ga boste želeli

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash

 

1
90 SEK