Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo

07. jul. 2024, ob 07.48
491
120 SEK

Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa ali fizične utrujenosti, velikokrat pa do konstantnega pomanjkanja energije prihaja zaradi ponavljajočih se nezdravih navad in rutin, ki nas izčrpavajo.

Utrujenost ni nekaj, s čimer bi se morali sprijazniti. Utrujenost je rezultat nepravilnega načina življenja. Začnite z drobnimi, enostavnimi navadami, ki vam bodo pomagale. Ne samo, da vas bodo postopoma polnile z energijo, ampak vam bodo pokazale tudi pot do bolj obstojnih navad, ki bodo vaše zadovoljstvo in srečo v življenjsko dvignile na naslednji nivo. Kako z majhnimi navadami odpraviti utrujenost in se napolniti z novo motivacijo?

12 počepov večkrat na dan

Še posebej, če opravljate sedeče delo, ki zavzame večino vašega dela, je izjemno pomembno, da poskrbite za fizično aktivnost. Razvijte drobno navado delanja počepov (lahko je tudi ekvivalent temu, na primer deset poskokov, dvajset trebušnjakov, tri minute teka ali kakršnakoli druga oblika vadbe).

Izvajanje počepov ne bo spremenilo vašega življenja iz danes na jutri, bo vam pa pomagalo razviti navado, ki poskrbi za dobro prekrvavitev telesa, ohranja fizično kondicijo in krepi mišice. Skozi fizično aktivnost seo hormoni sreče, kar pozitivno vpliva tudi na splošno počutje in mentalno zdravje.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

3 dolgi počasni vdihi in izdihi

Dihanje že dolgo velja kot odlična sprostitvena tehnika in to ne zaman. Če nimate časa, si ne rabite vzeti vedno uro ali pol ure za dihalne vaje ali meditacijo – začnite z drobnimi navadami, ki se bodo slej ko prej krepile in daljšale. Že trije dolgi vdihi in izdihi nekajkrat na dan (ali pa samo enkrat, nekje je treba začeti) vam lahko pomagajo odganjati stres, sprostiti um in telo ter se oskrbeti z dodatno energijo.

Kozarec hladne vode

Hidracija telesa je pomembna že z vidika fizičnega zdravja, pomaga pa vam lahko tudi pri boljšem mentalnem počutju. Če se počutite utrujeno in brez energije, vas bo hladen kozarec vode zbudil, spodbudil metabolizem in oskrbel s svežo energijo.

Oglejte si komedijo

Smeh je pol zdravja. Če se počutite na dnu in brez energije, ne imejte slabe vesti, da ste tisti dan neproduktivni. Prižgite epizodo komične nadaljevanke ali krajši komični film, se sprostite in nasmejte. Verjetno se boste potem počutili bolje in boste lahko nadaljevali dan, sicer pa boste bolj energično in motivirano začeli naslednji dan.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

491
120 SEK