Kako najti pravi modrček zase

29. sep. 2020, ob 09.39
Posodobljeno pred 6 meseci
29
310 SEK

Za marsikatero žensko je najtežja naloga na svetu nakup novega modrčka. Lahko je veliko bolj zastrašujoče kot iskanje novega para najljubših kavbojk. Mnoge ženske vedo, da je iskanje popolnega modrčka lahko frustrirajoča in neprijetna izkušnja. Zato toliko nas ostane v istem nedrčku veliko dlje, kot je priporočeno. Ko se pas raztegne, skodelice izgubijo obliko in trakovi začnejo drsati z ramen, se še zmeraj držimo svojih starih, ker so udobni in znani, in tudi zato, ker ne želimo iti skozi tesnobo, ki jo predstavlja iskanje novega modrčka.

Kdor pa je našel tisti pravi modrček ve, da je dober modrček bistvenega pomena za dobro počutje in videz. Lahko izboljša držo telesa, zmanjša bolečine v hrbtu, poskrbi, da so vaša oblačila videti lepša in se v njem počutite presneto samozavestno. Modni oblikovalci pravijo, da vam modrček ne bo udoben in vas ne bo dobro podpiral, če bo napačne velikosti.

Če opazite, da vas skodelice modrčka utesnjujejo, pas vas vleče in se prav veselite trenutka, ko boste modrček po dolgem dnevu slekli, je pravi čas, da modrček zamenjate. Spodaj je opisano, kako se izmerite za nov modrček in kako najti najboljšega za vaš tip telesa.

Zavrzite star, obrabljen modrček. FOTO StockSnap Pixabay

Ali dejansko potrebujete nov modrček?

Obstaja nekaj opozorilnih znakov, ko pride čas, da zamenjate svoj stari modrček. Po mnenju modnih strokovnjakov so najočitnejši kazalniki, da je čas, da obiščemo oddelek za spodnje perilo naslednji:

Pas modrčka se vozi po vašem hrbtu – pas, ki sedi visoko na hrbtu, tudi na najtesnejšem kavlju pomeni, da je raztegnjen ali preveč ohlapen. Ena najpogostejših napak je, da je pas prevelik in da je skodelica premajhna.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

Skodelice vašega modrca vas utesnjujejo – če se vam tkivo dojk razliva iz skodelic in v tesno prilegajočih se srajcah vidite “dvojne dojko”, so vaše skodelice premajhne.

Vaše skodelice zevajo ali pa se med gibanjem prsi premikajo iz skodelic – to pomeni, da so vaše skodelice prevelike ali napačne oblike za vaše prsi.

Vaši trakovi nenehno drsijo – če ne glede na to, kolikokrat jih zategnete, trakovi nenehno padajo z ramen, so izgubili svojo elastičnost.

Na nedrčku so vidni znaki obrabe – če je podporna žica pogledala skozi tkanino ali če so trakovi na robovih obrabljeni, je čas za nov modrček.

Kako izmeriti velikost modrčka doma

Če želite ugotoviti velikost modrčka, potrebujete le merilni trak ali kos vrvice ali traku in ravnilo. To bi morali početi vsaj enkrat letno, saj vam lahko pomaga pri praznovanju telesa, ki ga imate, ob tem pa vam zagotovi popolno udobje.

Da najdete pravo velikost pasu modrčka, si nadenite modrček brez podpornih podlog ali podporne žice. Nato okrog hrbta namestite merilni trak, čez predel kjer sedi pas modrčka. Pri tem pazite, da trak ostane raven. Mora se čim bolj prilegati brez, da se zariva v kožo. Če na merilnem traku ne dobite celotnega števila, zaokrožite na najbližje celo število in nato uporabite grafikon z velikostmi modrčkov, da poiščete svojo velikost pasu.

Če želite najti pravo velikost skodelice, potegnite merilni trak okoli hrbta, tik pod lopaticami in naokrog čez celoten del prsnega koša. Merilni trak naj spredaj samo posname položaj modrčka. Nato si izmerjeno številko zabeležite in preverite velikost skodelice v tabeli velikosti modrčkov na spletu ali v bližnji prodajalni spodnjega perila. Če na primer vaš prsni koš meri 92 cm in je vaša velikost pasu 75 cm, bo vaš modrček velikosti 75C.

Za ustrezen modrček izmerite velikost prsi. FOTO newsong Pixabay

Kako najti pravi modrček za vašo obliko prsi

Samo zato, ker ste našli pravilno velikost modrčka, še ne pomeni, da je vaše delo opravljeno. Eden najpomembnejših dejavnikov pri iskanju pravega modrčka za vaše telo je upoštevanje oblike dojk. Modni oblikovalci opozarjajo, da tudi če nosite pravilno velikost, morda nosite napačen modrček za svojo obliko.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Nakupovanje modrčka glede na vašo obliko prsi je priljubljena nova pobuda trgovcev. Tako kot pri vseh oblačilih upoštevajte, da se vam bodo različne znamke prilegale drugače, kar pomeni, da ne bo vsak modrček 34B enak. Prileganje zahteva tako ustrezno velikost kot obliko prsi, zato se ne bi smeli bati preizkušanja dodatnih velikosti različnih znamk, da bi našli modrček, ki izgleda najbolj laskavo in se v njem počutite najbolje.

Če imate polne, okrogle prsi, modni strokovnjaki priporočajo modrčke s trikotnikom ali z globokim izrezom, ki objemajo skodelice, ne da bi vanje zarezali. Če imate solzne prsi, večinoma nosite svojo polnost na dnu. Strokovnjaki predlagajo modrček z elegantno silhueto ali modrček s prevleko iz blaga, ki ohranja skodelice ravne.

Če imate kompaktne dojke, vaše prsi sedijo visoko, boste morda ugotovili, da modrčki sedijo stran od telesa ali da čipke ali tkanine ne ležijo ravno na koži. Nakupujte raztegljive tkanine ali modrčke, ki so oblazinjeni. Če imate široko postavljene prsi, nosite svojo polnost ob straneh. Poiščite modrčke z nežno ukrivljenimi podpornimi žicami in širše postavljenim osrednjim delom modrčka med skodelicami.

Če imate asimetrične prsi, je lahko ena dojka večja od druge, kar pa je zelo pogosto za vse ženske na svetu. Poiščite raztegljive, plitve skodelice ali konturne sloge, ki so oblikovani glede na večjo dojko. Ob tem vedno kupujte modrček glede na večjo dojko, da se izognete opozorilnemu prelivanju dojk čez modrček. Za kompenzacijo manjše dojke lahko kupite tudi modrček z odstranljivim oblazinjenjem.

Kako veste, ali se vaš modrček dobro prilega

Z naslednjimi nasveti lahko enostavno preverite, ali se vam izbran modrček popolnoma prilega. Najprej preverite ali trak modrčka sedi poravnano okoli vašega trupa, ne da bi se vozil ali vas stiskal. Prav tako mora sredina modrčka ležati popolnoma ravno ob prsnici. Tudi tisti osrednji del med skodelicami ne sme lebdeti nad prsnim košem.

Preverite, če se trakovi tesno prilegajo, ne da bi se zarezovali v kožo. Prilagoditi jih je treba, da se tesno prilegajo za oporo, vendar ne pretesno, da bi se vkopali. Vdolbine ali utrujena ramena so znak, da so trakovi pretesni. Skodelice ne odstopajo od prsi ali se vanje ne vkopljejo, tudi ko se premikate. Prepričajte se, da se vaš modrček dobro prilega tako, da se malo sprehodite, plešete in premikate, da vidite, kako se vaše prsi namestijo v skodelice.

Nazadnje dvignite roke. Če modrček ostane na svojem mestu, ste izbrali modrček, ki je primeren za vas.

Avtorica: Ana Nikolić

29
310 SEK