Najboljši triki, kako do cenejše rezervacije turističnih nastanitev

10. feb. 2024, ob 13.13
Posodobljeno pred 1 mesecem
25
110 SEK

V različnih državah je na voljo ogromno različnih vrst nastanitev širokega cenovnega razpona. Urejene in udobne nastanitve pa žal niso vedno denarnici prijazne, zato smo za vas pripravili nekaj trikov, s katerimi si lahko pomagate do bolj ugodne rezervacije nastanitve.

Rezervacijo je potrebno narediti v pravem trenutku

Eden najpogostejših nasvetov, kako do ugodnejše cene pri rezervaciji nastanitev, je dovolj zgodnja rezervacija. Če veste, da boste odpotovali čez nekaj mesecev in imate izdelan potovalni načrt, lahko seveda izberete tudi nastanitve in jih rezervirate. V večini primerov zgodnja rezervacija pomeni tudi nižjo ceno. Vedno pa vendarle ni tako. Če ste tip človeka, ki rad potuje spontano in nastanitve rezervira na poti, lahko spremljate morebitne  »last minute« ponudbe. Veliko hotelov namreč en dan prej ali celo isti dan zniža ceno, da bi pritegnili pozornost in dobili goste. Če ste si nagledali točno določeno nastanitev, lahko tudi pobrskate po spletu, kdaj je najbolje izvesti rezervacijo – morda vam bodo pri tem v pomoč izkušnje drugih popotnikov.

Ostanite dlje časa v isti namestitvi

Ponavadi velja, da več nočitev kot rezervirate v isti nastanitvi, bolj ugodno boste prišli skozi. Namesto, da rezervirate tri različne nastanitve, rezervirajte torej eno – če vam seveda potovalni načrt to dopušča.

Če potujete v večji skupini, razmislite o najemu večjega apartmaja ali hiše namesto več sob

Na različnih portalih, eden najbolj znanih je Airbnb, je za najem na voljo ogromno nepremičnin, ki so cenovno ugodne predvsem za večje skupine. Če poračunate strošek nočitve na osebo, bo veliko nižji, če si skupaj najamete večjo hišo kot pa več sob v hotelu.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Hotel ali Airbnb nastanitev: katera možnost je cenejša in bolj primerna za vas?

Poskusite izvesti rezervacijo neposredno pri ponudniku

Velikokrat se zgodi, da vas bo nočitev stala manj, če neposredno kontaktirate ponudnika kot pa rezervirate nočitev prek posrednika (na primer Bookinga). Ponudnik mora namreč posredniku plačati del provizije, zato so cene pri posrednikih v veliko primerih višje. Če torej najdete spletno stran ali kontaktne podatke same nastanitve, oddajte povpraševanje in preverite.

Premišljeno načrtujte datume

Če ste fleksibilni, se je dobro izogibati vikendom in počitnicam. Ne samo, da je takrat v nastanitvah več ljudi kot običajno, tudi cene znajo biti višje. Enako velja za višek sezone – takrat bodo cene najbolj visoke. Če potujete v tujino, se pozanimajte, kdaj so lokalne počitnice in dela prosti dnevi ter se jih izogibajte.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

25
110 SEK