Nasveti za pripravo najboljših mehiških specialitet

1
120 SEK

Če obožujete mehiško hrano in radi zahajate v mehiške restavracije, je čas, da izpilite svoje znanje priprave mehiške hrane tudi v domači kuhinji. Predstavljamo vam nekaj trikov, ki bodo izboljšali okus vaših najljubših takosov, burritov ali guacamole omake.

V mehiški kuhinji ne obstajajo zares natančne mere

V tradicionalni mehiški kuhinji velja pravilo, da sestavin ne tehtamo ali natančno odmerjamo, ampak to naredimo ročno po občutku. Najbolj avtentične mehiške jedi so narejene z občutkom in ljubeznijo. Ko ugotovite, katere sestavine so vam bolj všeč v določenih jedeh in katere manj, se lahko naučite pripraviti slasten obrok, ki se ga ne boste naveličali. Seveda je povsem razumljivo in normalno, da vam jed prvič in morda tudi drugič, tretjič, četrtič ne bo uspela tako dobro kot uspe pravim mehiškim kuharskim mojstrom, ampak kot pravijo – vaja dela mojstra.

Najboljša guacamole omaka ne potrebuje veliko začimb

Glavna napaka, ki jo delamo pri pripravi guacamole omake, je, da pretiravamo z začimbami in sestavinami. V resnici se skrivnost skriva v kvalitetnih sestavinah in minimalizmu. Za pravo mehiško guacamole omako potrebujete svež avokado, paradižnik, malo čilija, sol in sok limone.

Najbolje boste uspeli, če vse sestavine za določeno jed pripravite sami oziroma skrbno izberete kvaliteto

V trgovini je na voljo ogromno različnih vrst tortilj, mehiških omak in celo predpripravljenih mešanic zelenjave ter nadevov, ki jih lahko uporabite za pripravo različnih jedi. Takšne jedi so lahko sicer okusne in zelo hitro pripravljene, ampak zagotovo ne boste dosegli istega učinka, kot če vse to pripravite sami iz svežih sestavin. Tudi testo za tortilje je lahko zelo enostavno in hitro za pripravo, razlika v okusu pa bo očitna. Uporabljajte svežo zelenjavo, začimbe, kvalitetna olja in moko – rezultat se bo pokazal v obliki slastnih mehiških jedi. Izogibajte se zamrznjenim sestavinam in predpripravljenim mešanicam. Domača priprava mehiškega kosila je lahko tudi odličen način, kako se povezati s svojimi najbližjimi, zagotovo pa boste na tak način poskrbeli tudi za zdrav način prehranjevanja.

Najboljši robotski sesalnik in zakaj si ga boste želeli

Uporabite pečico, ne le štedilnika

Pečica lahko naredi čudeže pri pripravi mehiške hrane. Čeprav morda osnovo pripravite na ponvi, kjer jo lahko dobro popražite na kvalitetnem olju in začinite, pa lahko jed dokončate tudi v pečici. Tako se bo bolj zlato zapekla in izboljšala končni okus. Pečica je odlična tudi za pripravo gratiniranih jedi, ki jih potem naknadno dopolnite s svežimi omakami.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: pexels, Unsplash

1
120 SEK