Ne boste verjeli, kaj vse se lahko zgodi v vašem telesu med orgazmom

1
120 SEK

Za orgazem obstaja mnogo različnih izrazov in mnogo različnih načinov, kako ga doživimo, vendar pa se lahko vsi strinjamo, da je občutek orgazma eno najlepših doživetij na svetu. Za mnoge ljudi je doživljanje orgazma zelo zadovoljujoče, ampak tudi precej predvidljivo; začetnemu naraščanju senzacij sledijo mišični krči in občutek sreče, zadovoljstva ter sprostitve. Občasno pa lahko doživimo tudi precej netipične in nenavadne občutke, kot so na primer močan glavobol, kihanje ali celo jokanje. V tem članku vam predstavljamo nekaj takšnih občutkov, ki jih lahko doživite med orgazmom in se vam morda zdijo nenavadne, vendar pa se zavedajte, da so povsem normalne in vsakdanje ter da niste edini, ki se z njimi srečujete.

1. Lahko imate glavobol

Najprej doživljate nemerljivo količino užitka in sreče, že v naslednjem trenutku pa neznosen glavobol. Glavoboli po orgazmu so pogostejši pri moških in pri ljudeh, ki imajo migreno. Večina takšnih glavobolov traja le nekaj minut, vendar pa lahko v redkih primerih vztrajajo tudi nekaj ur ali celo dni. Prav tako je kvaliteta glavobola različna pri različnih ljudeh; nekateri navajajo topo in blago bolečino, ki narašča že z občutkom vzburjenosti, spet drugi pa nenaden in močan glavobol, ki se pojavi tik pred ali med orgazmom oziroma po orgazmu. Strokovnjaki še niso povsem prepričani, kaj je razlog za te glavobole, sumijo pa, da so povezani z adrenalinom, ki kroži po telesu med spolno aktivnostjo.

Najboljši robotski sesalnik in zakaj si ga boste želeli

2. Lahko pričnete jokati

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste uživali v trenutkih nežnosti po orgazmu, nato pa so vas naenkrat oblile solze in vam stekle po obrazu? Tudi tukaj strokovnjaki še nimajo točnega odgovora, vendar pa jok po orgazmu ni nič nenavadnega, glede na vse psihološke in fiziološke spremembe, ki jih doživimo med seksom. In lahko ste prepričani, da je to nekaj povsem normalnega in da niste edini, ki to doživljate.

3. Lahko ste povsem evforični

Ni skrivnost, da se praviloma po orgazmu počutimo naravnost fantastično, vendar pa nekateri ljudje te občutke doživljajo še mnogo bolj intenzivno kot drugi. V navalu sreče lahko doživijo povsem evforično fazo, ko imajo močno izboljšano razpoloženje in je hkrati izboljšana celo njihova samopodoba. Znova poudarjamo, da se je potrebno zavedati, da vsak doživlja orgazem na svoj način in da ob tem praktično ne obstaja nenormalen vzorec obnašanja, zato se nikar ne obremenjujte.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash

 

1
120 SEK