
Okusni recepti za juhe, ki vas bodo grele v februarju
Pozimi ni ničesar tako pomirjujočega kot udobje toplega doma s krožnikom dobre juhe, ki ogreje tako telo kot dušo. Ne glede na to, ali hrepenite po obilnem golažu, kremni juhi ali okusni jušni osnovi, bodo ti okusni recepti za juhe zagotovo razvajali vaše brbončice in ponudili udobno zavetje pred mrazom.
Sestavine:
Navodila:
V velikem loncu segrejte olivno olje na srednji vročini. Dodajte čebulo, korenje in zeleno ter pražite, dokler se ne zmehčajo, kar traja približno 5 minut. Dodajte sesekljan česen in pražite še eno minuto. V loncu zavrite piščančjo jušno osnovo. Dodajte kuhano piščančje meso in rezance ter kuhajte, dokler rezanci ne postanejo mehki, približno 8-10 minut. Solite in poprajte po okusu.
Sestavine:
Navodila:
Pečico segrejte na 200 °C. Kocke buče položite na pekač, pokapajte z olivnim oljem in začinite s soljo in poprom. Pečete v pečici 25-30 minut ali dokler kosi buče ne postanejo mehki in karamelizirani. V velikem loncu segrejte olivno olje na srednji vročini. Dodajte nasekljano čebulo in pražite, dokler ne postane prozorna, približno 5 minut. Dodajte sesekljan česen in pražite še eno minuto. Dodajte pečeno bučo in zelenjavno jušno osnovo v lonec. Zavrite in kuhajte 15-20 minut. Uporabite mešalnik za pire in mešajte juho, dokler ni gladka. Vmešajte kokosovo mleko in mleti cimet ter začinite s soljo in poprom po okusu. Kuhajte še dodatnih 5 minut in postrezite toplo.

Sestavine:

Navodila:
V velikem loncu segrejte olivno olje na srednji visoki vročini. Dodajte goveje meso in kuhajte, dokler ne porjavi na vseh straneh, približno 5 minut. Dodajte nasekljano čebulo, korenje in zeleno v lonec. Pražite, dokler zelenjava ne postane mehka, približno 5 minut. Dodajte sesekljan česen in pražite še eno minuto. V lonec dodajte govejo juho in narezane paradižnike. Zavrite in kuhajte 30 minut. Dodajte zamrznjen grah in posušen timijan v lonec. Kuhajte še dodatnih 10 minut. Solite in poprajte po okusu in postrezite toplo.
Pripravil: NaDlani.si
Foto: Unsplash