Preprosti triki, s katerimi bo aroma vašega parfuma obstojna ves dan

18. apr. 2024, ob 11.15
Posodobljeno pred 25 dnevi
11
130 SEK

Ponudba dišav na tržišču je ogromna in izjemno raznolika, a pri nakupu parfuma vedno iščemo tisto aromo, s katero se počutimo identificirani, saj bo veliko povedala o tem, kdo smo in kaj nam najbolj ugaja. Ravno zaradi tega je izbor pravega parfuma težka odločitev, še posebej, če ga želimo kot darilo podariti drugi osebi.

Pravilen izbor bo pomagal tudi drugim, da nas prepoznajo po vonju, in bo močno vplival na naše duševno stanje. Kdo še ni občutil veselja, dobrega počutja, užitka ali privlačnosti ali, nasprotno, žalosti, hrepenenja ali nostalgije, ko je zaznal določeno aromo?

Vsak dan po prhanju in običajni lepotni rutini izberemo oblačila, nanesemo parfum in potem smo pripravljeni na začetek dneva. Vdihavanje arome, ki jo oddajamo, je prijeten občutek, težava pa je pogosto v tem, da iz ure v uro vonj enostavno zbledi. Kako lahko obstojnost torej podaljšamo?

Aromo nanesite na hidrirano kožo

Preden na kožo poškropite parfum, jo namažite z vlažilno kremo, saj bo navlažena koža bolje obdržala aromo. Če to storite tudi po prhanju ali kopeli s toplo ali vročo vodo, bodo pore vaše kože bolj odprte, kar bo pripomoglo k boljšemu oprijemu in daljši obstojnosti parfuma.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Pazljivo pri izbiri mesta nanosa

Nekatera področja telesa zadržijo aromo parfuma bolje kot druga in to so vroča področja, kjer je opazen srčni utrip. Na ta način so vrat, zapestja, notranja stran ušesne mečice ali notranja stran komolca nekatere od točk na vašem telesu, kjer bo parfum obstojen najdlje.

Nanesite vazelin

Če na predele kože, na katere boste kasneje razpršili parfum, nanesete zelo tanko plast vazelina, bo aroma ostala na mestu veliko dlje.

Uporabite izdelke istega proizvajalca

Uporaba gela, losjona za telo, dišečega olja ali kreme za roke, ki ima enako dišavo kot vaš parfum, bo pomagala podaljšati obstojnost vonja.

Izogibajte se drgnjenju

Izogibajte se drgnjenju po predelih, kjer nanesete parfum, saj lahko s tem razgradite in uničite molekule dišave ter tako vonj hitreje zbledi. Poškropite in počakajte, da se posuši.

Hranite ga na primerni temperaturi 

Parfum hranite na hladnem in temnem mestu, da ohranite njegovo kakovost. Čeprav je to morda nekoliko neudobno, ga je najbolje hraniti v originalni škatli in ga vzeti ven vsakič, ko ga boste uporabljali. Ne shranjujte ga v vlažnih prostorih, kot je kopalnica, ali ga ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi, saj ga lahko poškodujejo in v najslabšem primeru izhlapijo.

Pred uporabo ga ne stresajte

Pred uporabo parfuma nikoli ne pretresite, saj lahko pokvarite njegovo formulo in povzročite, da se njegove komponente spremenijo.

Zato je parfum najboljše možno darilo za božič

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pixabay

11
130 SEK