Prihaja Bark Air, nova letalska družba za pse, kjer otroci niso dovoljeni

12. maj. 2024, ob 14.07
33
110 SEK

Potovanje s psom na letalu ni enostavno in velikokrat predstavlja velik stres tako lastnikom kot tudi njihovim štirinožnim prijateljem. Le redke letalske družbe omogočajo, da so psi med letom skupaj s svojim lastnikom v potniškem delu letala, ponavadi morajo let preživeti v kletkah v spodnjih delih letala, ločeni od lastnikov. Nova psom prijazna letalska družba naznanja, da so na njihovih letalih psi in njihovo udobje na prvem mestu, kar naj bi pošteno olajšalo let vsem, ki potujejo s svojimi hišnimi ljubljenčki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARK Air (@barkair)

Že v aprilu je podjetje BARK, ki se je do sedaj ukvarjalo le s hrano in izdelki za pse, napovedalo novo letalsko družbo Bark Air, ki bo omogočalo udobno potovanje psom, ki letijo skupaj s svojimi lastniki. Novo storitev ponujajo v sodelovanju s podjetjem za čarterske lete, prvi polet pa bo iz New Yorka v nebo ponesel pse že konec maja. Začetne letalske povezave Bark Air so načrtovane med New Yorkom, Londonom in Los Angelesom.

Priboljški, glasba in arome, ki jih psi obožujejo

Letalska družba je specializirana za letenje psov v prvem razredu, zagotavljali bodo unikatno psom prijazno izkušnjo in storitve, ki jih običajno prejmejo ljudje, ki letijo v prvem oziroma poslovonem razredu. Letalo bo zagotavljalo udobno namestitev, glasbo in vonjave, ki jih imajo psi radi ter jih pomirjajo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARK Air (@barkair)

Na voljo bodo različni priboljški, šampanjec za pse, sredstva za uravnavanje hrupa in celo napitki, ki blažijo simptome bolečin in neprijetnosti v ušesih, ki so posledica spremembe težav z uravnavanjem pritiska ob vzletu in pristanku. Poleg tega bodo potniki s svojim psom lahko prišli na letališče šele eno uro pred vzletom, da bi živalim s tem čim bolj olajšali potovanje.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARK Air (@barkair)

Čeprav storitev Bark Air navdušuje številne lastnike štirinožnih prijateljev po svetu, pa si je žal ne more privoščiti vsakdo. Kot kaže, prva potovanja s psom z letalsko družbo Bark Air prinašajo s seboj velike stroške. Cena vozovnice, ki vključuje enega psa, njegovega lastnika oziroma spremljevalca, prtljago in prevoz do letališča, stane med 7000 in 9000 evri, odvisno od tega, kam letite.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram

33
110 SEK