
Najboljše rafaelo kroglice v le nekaj trenutkih
Rafaello kroglice že mnogo let navdušujejo naše brbončice in vedno znova prikličejo občutek užitka ter predstavljajo utelešenje sladkega razvajanja. S svojo nežno mešanico kokosa, mandljev in kančkom sladkosti so te slaščice v velikosti grižljajev osvojile srca ljubiteljev sladic po vsem svetu. Od njihove žametno bele zunanjosti do bogatega, orehastega presenečenja v notranjosti, te dobrote ponujajo simfonijo okusov in tekstur, ki vabijo, da uživate v vsakem trenutku. A vprašanje je vedno enako, kako pripraviti najboljše rafaelo kroglice in kako pripraviti najenostavnejše rafaelo kroglice? Še več okusnih sladic, pa lahko najdete tukaj.
V tem prispevku boste z nami stopili na potovanje po raziskovanju priljubljenih rafaelo kroglic, našli nekaj raznolikih receptov zanje in odkrili nekaj inovativnih prilagoditev, ki tej klasični poslastici dodajo novo dimenzijo. Ne glede na to, ali ste novinec ali izkušen ljubitelj kroglic, je o teh očarljivih poslasticah vedno mogoče odkriti nekaj novega in vznemirljivega.

Tu so recepti za najboljše in najenostavnejše rafaelo kroglice.
Najenostavnejše kroglice na klasičen način
Ta recept je razmeroma enostaven in ustvari čudovito domačo različico slavnih dobrot Raffaello. Prilagodite sladkost po svojem okusu in uživajte v teh čudovitih rafaelo kroglicah.
Sestavine, ki jih potrebujemo za rafaelo kroglice:

- 250 g mleka v prahu
- 150 g kokosove moke
- 150 g sladkorja
- 100 g margarine
- 1 dl vode
Navodila za pripravo rafaelo kroglic
Pred pripravo je pametno vedeti, da bodo kroglice še boljše in slastnejše, če bo masa počivala vsaj en dan, preden iz nje oblikujemo rafaelo kroglice. S tem v mislih, odidimo na pripravo kroglic.
V posodo vstavimo vodo, margarino in sladkor ter postavimo na štedilnik, ki smo ga prižgali na srednjo temperaturo. Mešamo dokler se vse sestavine v loncu oz. posodi ne raztopijo. Ko zavre, posodo odstavimo in primešamo kokosovo moko in mleko v prahu. Mešamo, dokler se tudi ti sestavini ne raztopita in odstavimo. Kot rečeno, maso pustimo stati na hladnem – vsaj en dan.
Iz mase izoblikujemo kroglice poljubne velikosti, ki jih nato povaljamo v kokosovi moki ali v mandljevih lističih, če se odločimo zanje. Zložimo na krožnik in ponudimo klasične, a zelo okusne rafaelo kroglice.

Najboljše rafaelo kroglice s čokolado
Ta recept tradicionalnim Raffaello kroglicam doda slasten pridih bele čokolade in ponuja čudovito mešanico kokosa, mandljev in kremne čokolade. Uživajte v teh čokoladnih kroglicah Raffaello kot čudoviti poslastici z edinstvenim pridihom!
Sestavine za pripravo rafelo kroglic z dodatkom čokolade
- 1 skodelica kokosove moke (plus dodatek za dekoracijo)
- 1 skodelica blanširanih mandljev
- 1/2 skodelice sladkanega kondenziranega mleka
- 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- Celi mandlji (neobvezno, za okras)
- 1/2 skodelice bele čokolade, sesekljane
Navodila za pripravo rafaelo kroglic z dodatkom čokolade
Pripravimo mandlje »iz nič«. Blanširane mandlje popečemo tako, da jih položimo na pekač in pečemo v predhodno ogreti pečici na 175°C približno 8-10 minut do zlato rjave barve. Pustimo naj se ohladijo.
V posodi premešajmo pražene mandlje, dokler niso fino zmleti. Pri tem lahko uporabite kuhinjskega robota, ni pa nujno. V skledo dodajmo mlete mandlje in primešajmo kokosovo moko, sladkano kondenzirano mleko in vanilijev ekstrakt. Dobro premešajmo, dokler zmes ne postane dovolj čvrsta, da oblikujemo kroglice. Začnimo s pripravo in dodajanjem čokolade. V drugi posodi postopoma talimo koščke bele čokolade in vseskozi mešamo, dokler čokoladna zmes ne postane povsem gladka. Ko se stopi, stopljeno čokolado vmešamo v mešanico kokosa in mandljev. Temeljito premešamo, dokler se čokolada enakomerno ne porazdeli.
Zdaj lahko pričnemo z oblikovanjem kroglic. Vzemimo majhne porcije mešanice in jih z rokami razvaljajmo v majhne, za grižljaj velike kroglice. Po želji lahko v sredino vsake kroglice vstavimo tudi cel mandelj, da so še bolj podobne pravim rafaelo kroglicam. Priprave še ni konec, saj vsako kroglico povaljamo še v kokosovi moku, dokler ni popolnoma prekrita. Oblikovane čokoladne raffaello kroglice položimo na pekač ali krožnik, obložen s papirjem za peko, in jih postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, da se strdijo.


Veganske in brezglutenske rafaelo kroglice
Ta recept ponuja vegansko in brezglutensko alternativo tradicionalnim Raffaello kroglicam. Ponuja čudovito kombinacijo okusa indijskih oreščkov, kokosa in sladkega mandlja, zaradi česar je primeren za tiste s prehranskimi omejitvami. Uživajte v teh veganskih in brezglutenskih rafaelokroglicah kot poslastica brez slabe vesti!
Sestavine za pripravo najboljših rafaelo kroglic
- 1 skodelica naribanega nesladkanega kokosa (plus dodatek za dekoracijo)
- 1 skodelica surovih indijskih oreščkov
- 6 žlic javorjevega sirupa ali agavinega sirupa
- 2 žlici kokosovega olja, stopljenega
- 1 čajna žlička mandljevega ekstrakta
- Celi mandlji (neobvezno, za okras)
Navodila za pripravo rafaelo kroglic
V kuhinjskem robotu ali mešalniku pretlačimo surove indijske oreščke, dokler niso konsistenčno podobni prahu. V skledi nato zmešamo nariban kokos (najboljše sveži, lahko pa uporabimo kokosovo moko), mlete indijske oreščke, javorjev ali agavin sirup, stopljeno kokosovo olje in mandljev ekstrakt. Temeljito premešamo vse sestavine, dokler ne nastane koherentna gmota testa.
Vzemimo majhne porcije mase in jih z rokami razvaljajmo v majhne, za grižljaj velike kroglice. Po želji lahko v sredino vsake kroglice vstavimo še cel mandelj. Vsako kroglico lahko povaljamo v nastrganem kokosu, dokler ni popolnoma prekrita. Oblikovane veganske in brezglutenske rafaelo kroglice položimo na pekač ali krožnik, obložen s peki papirjem, in jih postavimo v hladilnik za vsaj eno uro, da se strdijo.

Recept za rafaelo kroglice z zelenim čajem matcha
Ta recept uvaja edinstven pridih, tako da tradicionalni recept rafaelo prepoji z živahnimi in zemeljskimi okusi zelenega čaja matcha. Te matcha rafaelo kroglice ponujajo čudovito kombinacijo kokosa, indijskih oreščkov in značilne esence matche ter zagotavljajo prefinjeno in inovativno variacijo klasične poslastice.
Sestavine za pripravo rafaelo kroglic
- 1 skodelica kokosove moke (plus dodatek za dekoracijo)
- 1 skodelica surovih indijskih oreščkov
- 4 žlice agavinega sirupa ali medu
- 2 žlici kokosovega olja, stopljenega
- 2 žlički zelenega čaja matcha v prahu
- Celi mandlji (neobvezno, za okras)
Navodila za pripravo rafaelo kroglic
V kuhinjskem robotu zmeljemo surove indijske oreščke v droben prah. V skledi zmešamo mlete indijske oreščke, kokosovo moko, agavin sirup (ali med), stopljeno kokosovo olje in matcha zeleni čaj v prahu. Temeljito premešamo, dokler ne nastane konsistenca, podobna testu. Nato začnemo z oblikovanjem kroglic – vzemimo majhne porcije testa in jih z rokami razvaljajmo v majhne, za grižljaj velike kroglice. Po želji lahko v sredino vsake kroglice vstavimo cel mandelj. Vsako kroglico povaljamo v kokosovi moki, dokler ni popolnoma prekrita. Postavimo še v hladilnik za vsaj eno uro, da se strdijo. Poglejte si še ta videoposnetek.
Avtor: Žiga Kastelic, FOTO: pixabay.com
