S temi nasveti se boste letos februarja počutili odlično v svoji koži

13. feb. 2024, ob 10.57
Posodobljeno pred 25 dnevi
11
140 SEK

Ko se zaključi dolg in mrzel januar, se nas zima oklepa s svojimi hladnimi temperaturami in krajšimi dnevi še cel februar, zato je pomembno, da svoje počutje postavite na prvo mesto. Vzdrževanje zdravega življenjskega sloga med zimskimi meseci je ključno tako za vaše fizično kot tudi za duševno zdravje. Vključevanje redne telesne vadbe in praks samopomoči v vašo rutino lahko pomaga izboljšati razpoloženje, dvigniti nivo energije in okrepiti imunski sistem. V spodnjem članku vam predstavljamo nekaj nasvetov, s katerimi boste to dosegli.

Veselite se zimskih aktivnosti: Namesto zapiranja v toplo in udobno hišo se odpravite ven in se vključite v zimske aktivnosti, kot so smučanje, deskanje na snegu, drsanje ali pohodništvo po snegu. Te aktivnosti ne samo, da nudijo odlično kardiovaskularno vadbo, temveč vam tudi omogočajo, da absorbirate potreben vitamin D iz zimskega sonca.

Ustvarite domačo športno rutino: Ob dnevih, ko je vreme preslabo za aktivnosti zunaj, ustvarite domačo športno rutino, da ostanete aktivni. Na voljo je veliko spletnih virov in aplikacij za vadbo, ki ponujajo vodene vadbe, ki segajo od joge in pilatesa do visoko intenzivnih intervalnih treningov (HIIT) ter vaj brez uteži.

Dajte prednost spanju: V dolgih zimskih nočeh je pomembno, da dajete prednost spanju za vaše celotno počutje. Ciljajte na sedem do devet ur kakovostnega spanca vsako noč, da omogočite vašemu telesu in umu počitek in obnovo. Ustvarjanje rednega urnika spanja in ustvarjanje sproščujoče rutine pred spanjem lahko izboljša kakovost vašega spanca.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Prakticirajte zavedanje in meditacijo: Borite se proti zimski melanholiji z vključitvijo zavedanja in meditacije v dnevno rutino. Vsak dan si vzemite nekaj trenutkov za prakticiranje vaj globokega dihanja, meditacije zavedanja ali progresivne sprostitve mišic, da zmanjšate stres, povečate sprostitev in spodbudite celotno dobro počutje.

Ostajajte hidrirani in sezite po zdravi prehrani: Med hladnejšimi meseci je enostavno posegati po hrani, ki nas tolaži, vendar je pomembno, da svoje telo oskrbujete s številnimi hranili, ki podpirajo vaš imunski sistem in nivo energije. Ostajajte hidrirani z uživanjem dovolj vode čez dan in se osredotočite na vključevanje različnega sadja, zelenjave, polnozrnatih živil in beljakovin v prehrano.

Povežite se z ljubljenimi: Zima včasih lahko ustvari občutek osamljenosti, zato se potrudite, da ostanete povezani s prijatelji in družinskimi člani. Načrtujte redne obiske, telefonske klice ali aktivnosti na prostem z ljubljenimi, da se borite proti občutku osamljenosti in izboljšate svoje razpoloženje.

Bodite hvaležni: Vsak dan si vzemite čas, da razmislite o stvareh, za katere ste hvaležni. Vodenje dnevnika hvaležnosti ali preprosto ustavljanje, da cenite majhne radosti življenja, lahko pomaga preusmeriti vašo pozornost stran od negativnosti in ustvarjati bolj pozitivno razmišljanje.

Razvajajte se s samopomočjo: Uživajte v aktivnostih samopomoči, ki negujejo vaše telo, um in dušo. Lahko je to topla kopel z mehurčki, razvajanje v spa centru ali poležavanje z dobro knjigo ob kaminu, dajte prednost aktivnostim, ki vam pomagajo pri sproščanju in vam napolnijo baterije.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash

11
140 SEK