Samski na valentinovo? Nič boljšega!

11. feb. 2024, ob 11.38
Posodobljeno pred 2 mesecema
25
110 SEK

Ko se približuje valentinovo in so vse trgovine okrašene s srčki, vrtnicami in izjavami ljubezni, mnogi samski začutijo kanček osamljenosti ali pa družbeni pritisk, da bi bili del romantičnega para. Vendar valentinovo nikakor ni namenjeno samo zaljubljenim parom. Pravzaprav je lahko čudovita priložnost za samske ljudi, da praznujejo sebe, svojo neodvisnost in ljubezen, ki jo imajo do svojega življenja ali pa proslavljajo tesno prijateljstvo z najboljšim prijateljem.

  1. Razvajajte se: Kdo pravi, da potrebujete partnerja, da bi prejeli darila ali se razvajali s kulinaričnimi ali wellness večeri? Vzemite ta dan kot priložnost, da ga čim bolje izkoristite. Kupite tisto knjigo, ki ste jo opazovali, zapravite za razkošen dan v spa centru ali naročite svoj najljubši obrok iz tiste restavracije, ki ste si jo želeli poskusiti. Razvajajte se kot posebno osebo, ki točno to tudi ste.

  1. Preživite čas z ljubljenimi: Valentinovo ne sme biti naklonjeno izključno romantičnim odnosom. Preživite čas s prijatelji ali družino, ki vas podpirajo. Priredite filmski večer, organizirajte večer iger ali preprosto uživajte v dobri družbi ob doma pripravljenem obroku. Obkrožite se z ljubljenimi osebami in spomnili se boste na številne pomembne povezave v vašem življenju.
  2. Ukvarjajte se s samorefleksijo: Uporabite valentinovo kot priložnost za samorefleksijo in osebno rast. Vzemite si nekaj časa za pisanje dnevnika o svojih ciljih, sanjah in dosežkih. Razmislite o stvareh, ki jih imate radi na sebi, in o močeh, ki vas naredijo edinstvenega. Sprejemanje ljubezni do samega sebe je močan način za odpravljanje morebitnih občutkov nezadostnosti ali osamljenosti.
  3. Prostovoljstvo ali vračanje: Usmerite svojo energijo v širjenje ljubezni in prijaznosti do drugih. Razmislite o prostovoljstvu v lokalni dobrodelni organizaciji ali organiziranju zbiralne akcije za razlog, ki vas navdušuje. Pomagati drugim koristi ne samo tistim, ki potrebujejo pomoč, ampak tudi spodbuja občutek izpolnjenosti in namena v vas samih.
  4. Praksa hvaležnosti: Vzemite si trenutek, da cenite obilje v svojem življenju. Zapišite tri stvari, za katere ste hvaležni, bodisi za svoje zdravje, prijateljstva, kariero ali preprosto lepoto narave. Kultiviranje odnosa hvaležnosti lahko spremeni vašo perspektivo in vas spomni na bogastvo, ki obstaja onkraj romantičnih odnosov. Pisanje dnevnika hvaležnosti lahko postane vaša vsakodnevna praksa, ki dokazano blagodejno vpliva na vaše duševno zdravje.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash

25
110 SEK