Slastna pita, ki bo osvojila vse – kombinacija jabolk in rogača za popolno jesensko sladico!

03. nov. 2024, ob 16.00
9449
110 SEK

Jesen prinaša prijetne okuse in vonje, ki nas spremljajo skozi hladnejše dni. Ko pride čas za domače sladice, se pita iz jabolk in rogača izkaže kot prava izbira za družinska srečanja in praznovanja. Ta preprost recept združuje slastnost sočnih jabolk in bogat okus rogača, ki zagotovo nikogar ne bo pustil ravnodušnega.

Sestavine za pito z jabolki in rogačem

Za pripravo te okusne pite potrebujete naslednje sestavine:

  • 4 jajca
  • 250 g pšenične moke
  • 100 g masla
  • 200 g sladkorja
  • 125 g mletega rogača
  • 1 žlica pšeničnega zdroba (griza)
  • 100 ml mleka
  • 4 cele jabolke
  • 100 g medu

Postopek priprave pite

1. Priprava testa:
Iz moke, enega jajca in enega rumenjaka, sladkorja ter masla pripravite krhko testo. Sestavine zmešajte v skledi in gnetite, dokler ne dobite enotne mase. Ko testo zamesite, ga pustite počivati približno 20 minut.

2. Priprava rogačeve nadeva:
Medtem ko testo počiva, v drugi skledi zmešajte mleti rogač, preostali sladkor, mleko, preostala jajca in zdrob. Dobro premešajte, da nastane gladka masa.

3. Priprava jabolk:
Jabolka olupite, jih prepolovite in z žličko odstranite semena. Nato jih narežite na tanke rezine, ki jih boste kasneje položili na pito.

4. Oblikovanje pite:
Odmorjeno testo razvaljajte na velikost, ki ustreza vašemu pekaču za torte. Testo previdno preložite v namaščen pekač in dvignite stranice. Na dno nalijte pripravljeno rogačevo maso in jo enakomerno razporedite po testu.

5. Zlaganje jabolk:
Na vrh rogačeve mase položite narezane rezine jabolk. Poskrbite, da jih lepo porazdelite, saj bodo tako enakomerno porjavela med peko.

Kitajski horoskop 2025: Kdo bo zablestel in komu bo sreča nasmehnila denarnico?
Leto 2025 bo v kitajski astrologiji zaznamovano z energijo zelene lesene kače, ki pooseblja modrost, preudarnost in premišljenost. Čeprav kača velja za simbol prilagodljivosti in notranje moči, b

6. Peka:
Pečico segrejte na 170 °C. Pito pecite približno eno uro oziroma dokler testo ne postane zlato rjavo, jabolka pa mehka.

7. Premaz in postrežba:
Ko je pita pečena, jo vzemite iz pečice in premažite z medom, kar bo dodalo sladek sijaj in izboljšalo okus. Po želji lahko ob serviranju dodate še stepeno sladko smetano ali nastrgano čokolado, ki bo piko na i te slastne sladice.

Popolna jesenska sladica

Pita iz jabolk in rogača je odlična izbira za manjša družinska praznovanja ali večerne trenutke s prijatelji. Zaradi svoje bogate kombinacije okusov in sočnosti bo zagotovo navdušila vse zbrane. Priprava pite je preprosta, rezultat pa več kot odličen – sočna pita, polna okusov jeseni, ki diši po domu in toplini.

Napisal: E. K.

Vir: www, Pexels

9449
110 SEK