Sok rdeče pese lahko pomaga pri lajšanju simptomov menopavze

01. jul. 2024, ob 08.20
90
120 SEK

Ženske na različne načine občutijo simptome menopavze, ki lahko napredujejo v številne težave in neprijetnosti. Nove raziskave so pokazale, da lahko redno pitje svežega soka rdeče pese izboljša srčno-žilno zdravje in pomaga pri spopadanju s prvimi simptomi menopavze. Morda ni vaša prva izbira, ki jo imate v mislih, vsekakor pa je vir pomembnih vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki imajo pomemben vpliv na zdravje.

Kako sok rdeče pese vpliva na telo?

Rezultati ene izmed raziskav so pokazali, da so udeleženci, ki so vsakodnevno spili kozarec soka rdeče pese z nitrati, pokazali boljše odzive in izboljšanja simptomov srčno-žilnih bolezni ter menopavze v primerjavi s tistimi, ki so pili sok rdeče pese brez nitratov in tistimi, ki sploh niso pili soka rdeče pese. Raziskave so bile sicer izvedene v manjšem obsegu, tako da bi za znanstveno potrditev zagotovo morali izvesti še več raziskav in poskusov, vsekakor pa so ameriški raziskovalci optimistični in pozitivno naravnani glede ugodnih vplivov soka rdeče pese na splošno zdravje in zdravje žensk v menopavzi.

»Še posebej ženske v menopavzi so bolj nagnjene k razvoju srčno-žilnih bolezni, saj izgubijo zaščitni efekt estrogena na žilne funkcije. Večje tveganje imajo ženske v menopavzi, ki živijo neaktiven življenjski slog oziroma imajo prekomerno telesno težo,« razlaga športni kardiolog John Higgins. Kot kaže, bi lahko pitje soka rdeče pese, obogatenega z nitrati, zmanjšalo možnosti za zaplete na področju srčno-žilnega zdravja, še posebej pri ženskah v menopavzi, in na splošno olajšalo simptome menopavze.

@coconutandwine Beet juice recipe for your health 🍎🍉🍒🍓🌶️ #juice #juicerecipe #juicingtutorials #juiceprep #fyp #juicing #juicingtutorial #jucingrecipes #viral #recipes #clearskin #juicedetox #juicer #healthylifestyle #juicingforhealth #wellness #fypシ #fy #tiktok #recipes #juicer #juicing #recipesoftiktok #recipesforyou #cooking #healthy #recipe #beetlejuice ♬ original sound – Jay | Your 🍄 Powered Mentor

Kakšni so torej pozitivni vplivi uživanja soka rdeče pese na zdravje?

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

  • Znižuje krvni pritisk.
  • Znižuje slab LDL holesterol in pomaga vzdrževati dobrega.
  • Izboljšuje konidicijo oziroma vzdržljivost (v kombinaciji z aktivnim življenjskim slogom).
  • Krepi mišično moč pri srčnih bolnikih.
  • Ščiti zdravje jeter.
  • Krepi imunski sistem.

Na kaj morate biti pozorni, ko kupujete sok rdeče pese?

Sok rdeče pese lahko zelo ugodno vpliva na zdravje, vendar to velja le v primeru, če kupite resnično kvaliteten izdelek. Predelani sokovi, kjer je v resnici nizka koncentracija rdeče pese in visoka koncentracija sladkorja, drugih umetnih arom, konzervansov in dodatkov, vam lahko v resnici samo še dodatno škodi. Če kupujete sok rdeče pese, torej iščite 100 % naravni sok z malo ali optimalno nič aditivi. Če se izogibate sladkorju, lahko izberete tudi takšnega brez dodanega sladkorja.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

90
120 SEK