Strokonjaki poudarjajo: to je za vašo zvezo še bolj pomembno od dopusta

1
120 SEK

V dolgotrajnem razmerju boste morali kot par sprejeti mnogo težkih odločitev, ki vam bodo spremenile življenje. Na dnevni bazi se boste namreč srečevali s vprašanji, kot so: “Ali se naj poročiva? Sva pripravljena imeti otroke? Kako se naj rešiva finančne zagate?” Nedvomno je zelo pomembno razmišljati o teh vprašanjih, vendar pa imajo na vajino razmerje bistveno večji vpliv manjše odločitve, ki jih skorajda nezavedno sprejemate vsak dan. Majhne spremembe se namreč počasi seštevajo in definirajo naš vsakdan in vzdržujejo kvaliteto našega razmerja, zato jih nikakor ne smemo zanemariti.

1. Bodite zavzeti in prisotni.

Raven udobja, ki jo imamo z našimi primarnimi partnerji, se zlahka pretvori v dejstvo, da jih jemljemo za samoumevne. Obljubite si, da tega ne boste dovolili. Odločite se, da bo vaš skupni čas pristen in namenjen le vama, zato brez slabe vesti odložite telefon ali pametno uro in se posvetite le svojemu partnerju oziroma partnerki. Ni vam treba preživeti vsake sekunde doma in globoko strmeti drug drugemu v oči, toda ko se ukvarjate s svojim partnerjem, se odločite za popolno zavzetost.

2. Izberite samooskrbo.

Če ste zadovoljni sami s sabo in redno delate na svoji osebni rasti, boste posledično tudi dobri partnerji. Naredite, kar morate storiti, da se počutite srečni, energični in izpolnjeni. To lahko pomeni, da si vsak dan po službi vzamete pol ure časa, ki ga namenite le sebi. Izborite si čas in pojdite na svojo uro zumbe ali pa na sprehod, lahko si privoščite masažo, pedikuro ali manikiro. Ne glede na to, na kakšen način preživite svoj čas, je pomembno, da si ga priborite in ga brez slabe vesti izkoristite.

»Stara sem 41 let in sem devica, v življenju sem poljubila dva fanta«

3. Odločite se za spontanost.

Ne želite, da vaš odnos stagnira? Potem naj bo spontanost prednostna naloga. Obseg vaših spontanih dejavnosti ni tako pomemben kot pogostost. Nenačrtovan sprehod do trgovine po ulici ali naključna plesna zabava v dnevni sobi je lahko prav tako osvežujoč in razburljiv dogodek kot izlet presenečenja v Pariz. Samo potrudite se, da čim pogosteje prepojite svoj odnos z majhnimi nepričakovanimi trenutki.

4. Uporabljajte besedo »hvala«.

Zelo pomembno je, da cenimo svoje partnerje, ubesedimo slabe in pa tudi dobre stvari. Ko nas nekaj moti, moramo to čimprej predelati in poiskati rešitev problemu. Vendar pa ni nič manj pomembno, da nekaj pohvalimo, ko smo s tem zadovoljni. Če partner pripravi večerjo ali pomije posodo, se zahvalite. Če si ne morete predstavljati, kako bi brez njega obvladali tisto nerodno službeno zabavo, mu to sporočite. Pošljite mu naključno sporočilo, v katerem mu natančno poveste, zakaj imate srečo, da ste z njim.

Pripravil: NaDlani.si

Foto: Unsplash

1
120 SEK