To so barve, ki bi jih morali imeti v pisarni, saj spodbujajo produktivnost

03. feb. 2024, ob 11.27
Posodobljeno pred 2 mesecema
12
110 SEK

Če je tudi vaše delovno mesto zavito v bledo belo ali sivo barvo, je morda čas za spremembo. Barve, ki nas obkrožajo vsakodnevno, imajo ogromen vpliv na naše fizično, mentalno in čustveno počutje. Krepijo lahko nekatere občutke in čustva v nas, včasih na pozitiven, včasih na negativen način. Nekatere barve nas lahko naredijo jezne, druge samozavestne in navdušene. Preberite, s katerimi barvami bi morali opremiti svojo pisarno, da bi dvignili razpoloženje in spodbudili produktivnost.

Čas je, da se znebite bele barve.

Rdeča: priporočljiva za delo, ki zahteva veliko fizičnega napora

Rdeča velja za izredno stimulativno barvo, ki pospeši srčni utrip in zbudi veliko fizičnih reakcij. Dodatki v rdeči barvi se lahko odlično obnesejo pri spodbujanju produktivnosti v delovnem okolju, ki zahteva fizični napor. Če vaše delo ni fizične narave, se rdeči raje izognite, saj lahko pretirano vpliva na vaše možgane, krepi stres in vas pripravi do tega, da hitreje vzkipite. Poklici, kot so osebni trenerji, skladiščniki, športniki in gradbinci pa se lahko odlično odzivajo na rdeče odtenke v svojem delovnem okolju.

Modra: priporočljiva za intelektualce

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Modra je pomirjujoča hladna barva, ki pomaga ohranjati koncentracijo, zbrati misli in zbistriti komunikacijo. Ravno zaradi tega je zelo priporočljiva barva za pisarne, kjer si želite spodbuditi budnost in osredotočenost. Modra najbolje deluje na administrativne delavce, programerje, projektne delavce in analitike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Profim (@profim_design)

Rumena: priporočljiva za vse, ki potrebujejo navdih za kreativnost

Rumena je znana po svoji visoki energičnosti in pozitivnosti. Pozitivno vpliva na naša čustva, samozavest in razpoloženje, raziskave pa so pokazale tudi, da stimulira kreativnost. Če opravljate kreativen poklic, je torej pametno razmisliti o dodatkih rumene v svojem delovnem okolju. To velja za pisce, oglaševalce, novinarje, podjetnike, oblikovalce …

Zelena: priporočljiva za poklice, ki potrebujejo veliko miru

Najbrž poznate trik, da pogledate v zeleno barvo, če imate utrujene oči. Zelena je tista barva, ki sprošča, pomirja in zdravi telo ter um. Če imate delo, ki vas spravlja v stres, obremenjuje in utruja, nujno vključite zelene elemente v svoje delovno okolje. Odlično se obnese tudi za razne vrste meditacije, izvajanja joge, psihoterapevte in podobne poklice.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

12
110 SEK