Topel protivnetni napitek, ki si ga privoščite tik pred spanjem

05. jun. 2024, ob 10.33
22
140 SEK

Veliko ljudi ima težave s spanjem; bodisi težko zaspijo bodisi se ponoči zbujajo ali spijo nekvalitetno. Motnje spanca so lahko povezane s številnimi dejavniki, zato je ključno, da čimprej ugotovite, kaj je razlog za vaše težave. Za začetek pa si lahko pred spanjem pomagate z uživanjem toplega napitka, ki ne bo le pomirjujoče vplival na vaše telo, ampak bo deloval tudi protivnetno in obenem izboljšal vašo prebavo. Kaj je skrivnost vsestranskega mlečnega napitka, ki je zelo priljubljen predvsem v Indiji?

Toplo mleko z ghee maslom

Priprava je zelo enostavna, potrebujete zgolj skodelico mleka (kozjega, kravjega, ovčjega, rastlinskega – karkoli vam najbolj ustreza), ki ga pogrejete na štedilniku, hkrati pa vanj počasi zamešate čajno žličko ghee masla. Počakajte, da se malenkost ohladi, potem pa ga po požirkih počasi spijte. Pazite, da si ne pripravite prevelike količine, saj vas lahko to ponoči sili k nočnim obiskom stranišča, kar spet kvari vaš spanec.

@bodhiparma To put it in one sentence narrating the health benefits of cow ghee, cow ghee is anti-ageing, a source of healthy fat, known to increase the benefits of medicines, digestion, and improve the taste of the meals. The processing or ‘Samskara’ helps transform qualities of a substance and organic cow ghee has this unique ability to adopt properties of herbal medicines processed with it, augmenting the properties of these herbal medicines without losing its own. If cow ghee is processed with drugs like Asparagus, which is known to promote nourishment, it helps degenerative diseases. #skincare #bodhiparma #learnontiktok #fy #fyp #fypシ #remedy ♬ Dreamers [Music from the FIFA World Cup Qatar 2022 Official Soundtrack] – Jung Kook & BTS

Kaj so prednosti dodajanja gheeja v toplo mleko?

Ghee je pravzaprav prečiščeno maslo, ki ne vsebuje laktoze in kazeina, zato je primeren tudi za vse, ki so občutljivi na laktozo. Odlično se obnese pri visokih temperaturah, zato je zelo priljubljeno pri kuhanju in pečenju kot zdrava alternativa rastlinskim oljem.

Izboljšali boste prebavni sistem

Eden zelo znanih učinkov pitja toplega mleka z gheejem, je ugoden vpliv na črevesje. Posebne kisline, ki jih najdemo v gheeju odlično vplivajo na podporo zdravih bakterij v črevesju, znižujejo vnetja in uravnavajo mikrofloro.

Lažje se boste umirili in zaspali

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Toplo mlekom z ghee maslom ima pomirjujoče učinke na um in telo, kar vam lahko pomaga, da lažje in hitreje zaspite. Raziskave so pokazale, da se lahko kvaliteta spanca in občutek naspanosti naslednje jutro korenito izboljša z rednim uživanjem toplega mleka z gheejem. Tako mleko kot ghee vsebujeta triptofan, aminokislino, ki spodbuja pomiritev in izzove spanec.

Vaša koža bo zasijala

Poleg tega toplo mleko z gheejem izboljšuje zdravje kože in las; ghee je bogat vir vitaminov A, D, E in K, ki so ključnega pomena ravno za zdravo in lepo kožo. Ti vitamini pomagajo pri vlaženju in hidraciji, dajejo koži sijaj in odpravljajo vnetja ter izpuščaje.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pexels

22
140 SEK