Primerjajte cene TOPLOTNIH ČRPALK, ogrevalnih in hladilni sistemov. Pridobite do 10 ponudb!

29. maj. 2015, ob 10.18
Posodobljeno pred 19 dnevi
30
200 SEK

Ali ste vedeli, da pri uporabi toplotne črpalke:

  • ·         privarčujete pri stroških ogrevanja tudi do 50%
  • ·         zmanjšate emisije CO2
  • ·         lahko pridobite subvencijo Ekoslada in dobite povrnjenih tudi do 25% vloženih sredstev
  • ·         viri energije, ki jo uporabljajo toplotne črpalke so brezplačni, naravni in okolju prijazni
  • ·         sistem toplotne črpalke je zelo enostaven in hkrati genialen

Sistem toplotne črpalke je alternativa uporabi fosilnim gorivom. Sončna energija, toplota shranjena v zunanjem zraku, zemlji ali podtalnici se koristi za ogrevanje in pripravo sanitarne vode.

Raziskava trga

Naredili smo raziskavo trga in enako povpraševanje za toplotno črpalko poslali desetim podjetjem in pridobili ponudbe z zelo različnimi cenami. Zanimalo nas je zakaj se cene razlikujejo in kakšna je kvaliteta posameznih črpalk. Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri prave?

Ugotovili smo, da do razlik med cenami prihaja, ker imajo ponudniki različna zastopstva, različne nabavne cene in obseg del vključen v ceno storitve. Nekateri proizvajalci denarja ne vlagajo v oglaševanje in zato lahko kupcem ponudijo nižjo ceno. Pravtako različni proizvajalci različno oblikujejo in vrednotijo svoje storitve.  Predlagamo vam, da se pri izbiri vedno dobro pozanimajte kaj je vključeno v ceno, kakšna je učinkovitost toplotne črpalke, ter koliko boste prihranili.

Kaj je toplotna črpalka?

Toplotna črpalka je termodinamična enota, ki sestoji iz vira toplotne energije in toplotne črpalke skupaj z vsemi elementi. Pri delovanju toplotne črpalke v prvi fazi odvzamemo toploto iz okolice, pri čemer se skozi uparjalnih upari (v primeru da je prvi element zrak) in nadaljujejo svojo pot skozi kompresor, kjer se mu zviša tlak in temperatura. Segreti vir toploto odda sekundarnemu viru, ki nato segreje sanitarno vodo. Pri tem potrebujemo le minimalno količino električne energije za delovanje kompresorja, medtem ko pri ceni energenta v celoti privarčujemo.

Pri označevanju tipa črpalke je na prvem mestu medij, ki iz katerega odvzamemo toploto, na drugem mestu pa medij, ki ga ogrevamo. Poznamo črpalke, ki delujejo na kombinaciji naslednjih virov; zrak/zrak, zrak/voda, voda/voda ali zemlja/voda. Najpogostejši viri toplote črpalke so zunanji zrak, odpadni zrak prezračevalnih sistemov, površinske vode, podtalnica, zemlja, energetske vrtine – geosonda.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Glede na kakovost toplotne črpalke je določena minimalna temperatura, pri kateri črpalka še lahko učinkovito segreva zunanji zrak, vodo ali toploto iz zemlje. Nekatere črpalke že pri zunanji temperaturi -10°C prostora ne segrevajo učinkovito, druge delujejo brezhibno tudi pri zunanji temperaturi -40°C, sploh če je toplotna črpalka priklopljena na dober vir, naprimer zemljo, podtalnico, geosondo.

S pomočjo toplotnih črpalk znižate stroške in emisije do 70%

Poznavalci zagotavljajo, da lahko pri investiciji v povprečen sistem toplotne črpalke privarčujete do 70%, prav tako zmanjšate emisije CO2 tudi za več kot 70 %.

Ali ste vedeli, da še vedno večina prodajalcev ponuja toplotne črpalke, ki niso vedno najboljša izbira?

Prodajalcem je najlažje ponuditi toplotno črpalko, ki jo imajo na zalogi. Predlagamo, da se vedno prej pozanimajte kako črpalka deluje, kako učinkovita je in koliko prostora vam bo zavzela. Pomemben podatek je % energije, ki se efektivno porabi (razlika med energijo, ki jo je vnesemo in energijo, ki jo proizvedemo. Razlika so energetske izgube). Glede na kakovost črpalk se ponudniki razlikujejo v ceni, hitrosti dobave, servisu in garanciji.

Od prodajalca je najbolje zahtevati celovito rešitev!

Predlagamo, da ob prodajalca zahtevate celovito urejen sistem: od prodaje opreme do priklopa toplotne črpalke v vašem domu in pravilnega delovanja. Najbolje je, da inštalater opremo sam priklopi na sistem, saj boste imeli s tem upravičen razlog, da zahtevate 100% garancijo, v primeru da sistem ogrevanja in hlajenja ne bo deloval najbolje.

Na voljo SUBVENCIJE EKO SKLADA tudi do 2500€

Eko sklad je za letošnje leto predpisal precej nepovratnih sredstev, in sicer je predvidenih 27 milijonov eurov. Leta 2014 je sredstev za eno in dvostanovanjske stavbe zmanjkalo že 4.julija, za večstanovanjske pa 19.oktobra. Višina nepovratne finančne spodbude za vgradnjo toplotne črpalke za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe znaša do 25 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot:

–          2.500 EUR za ogrevalno toplotno črpalko tipa voda/voda ali zemlja/voda;

–          1.000 EUR za ogrevalno toplotno črpalko zrak/voda.

Zaradi subvencij so določeni prodajalci podražili cene toplotnih črpalk, zaradi česar prihaja do 43% razlike v ceni! Ugotovili smo, da gre za tako visoko razliko pri istem tipu črpalke.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Prihranek časa – izpolnite spodnji obrazec in brezplačno prejmite ponudbe ponudnikov in izvajalcev-inštalaterjev.

Enostavno vpišite osnovne podatke in prejmite do 10 ponudb:

    30
    200 SEK