Udobje na krožniku, ki vas bo ogrelo v hladnih dneh!

27. sep. 2024, ob 18.00
1330
110 SEK

Pastirska pita z okusom viralnega trenda

Se spomnite jedi »poroči se z mano«, ki je pred časom navduševala na družbenih omrežjih? Kombinacija piščanca, smetane, sušenih paradižnikov in špinače je bila prava uspešnica. Tokrat pa je priljubljena instagram chefinja Jess to okusno jed popeljala na nov nivo – pripravila jo je v obliki tradicionalne pastirske pite. Zamisel je odlična za hladne dni, saj združuje udobje in okuse, ki jih imamo radi. Prepričani smo, da bo ta različica postala vaša nova najljubša jed v prihajajočih mesecih.

Sestavine, ki navdušijo

Jed je preprosta za pripravo in vsebuje osnovne sestavine, ki jih verjetno že imate doma. Vse, kar potrebujete, je:

  • 400 g piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 2 čajni žlički origana, paprike in česna v zrnju
  • 300 ml piščančje jušne osnove
  • 8 suhih paradižnikov, nasekljanih
  • 1 zvrhana žlica koruznega škroba, zmešana z 1 žlico vode
  • 2 veliki pesti mlade špinače
  • 40 g naribanega parmezana
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 800 g pire krompirja

S tem naborom sestavin boste ustvarili jed, ki bo navdušila vse ljubitelje klasične kuhinje z modernim pridihom.

Preprost postopek za popoln obrok

Priprava te jedi je hitra in enostavna. Pečico segrejete na 180 stopinj Celzija, nato pa pripravite vse sestavine.

Začnete s praženjem čebule, nato dodate piščančje prsi, ki jih zlato zapečete. Zmešate začimbe in dodate piščančjo jušno osnovo ter suhe paradižnike, da jed dobi bogat okus. V ponev vlijete zmes koruznega škroba z vodo, kar bo poskrbelo za rahlo zgostitev omake.

Ko se omaka zgosti, dodate špinačo in počakate, da upade. Nato vmešate parmezan in smetano, kar ustvari popolnoma gladko in svilnato omako, ki bo osnova za vašo pito.

Ortopan: Cene na trgu in ključne informacije
Ortopan, znan tudi kot panoramsko rentgensko slikanje zob, je nepogrešljiv diagnostični pripomoček v zobozdravstvu, ki omogoča podroben pregled zobovja, čeljusti in okolnih struktur. S pomočjo o

Ko je mešanica gotova, jo prelijete v pekač in prekrijete z enakomerno plastjo pire krompirja. Z vilicami razrahljate robove in vse skupaj posujete s preostalim parmezanom. Pekač nato postavite v pečico in pečete 30 do 35 minut, dokler pire krompir ne postane zlato rjav.

Jed, ki bo ogrela vsako družinsko kosilo

Ta sodobna različica pastirske pite je kot nalašč za mrzle jesenske in zimske dni. Bogata omaka, nežno pečen piščanec in hrustljava plast krompirja ustvarjajo popoln obrok, ki ga boste želeli deliti z družino in prijatelji. Ta kombinacija udobja in svežih okusov vas bo spremljala skozi hladnejšo polovico leta.

Napisal: E. K.

Vir: Instagram

1330
110 SEK