V Beogradu umrl legendarni Mile iz Ljubljane, v Srbiji je pekel najboljše pleskavice

23. apr. 2024, ob 20.06
Posodobljeno pred 1 mesecem
65
80 SEK

Leta 1984 so ga za pomoč prosili košarkarji Olimpije, ki so izpadli iz prve lige.

BEOGRAD – V Beogradu je v nedeljo umrl 77-letni Mile Čulibrk, ki je del svojega življenja preživel tudi v Ljubljani, tesno pa je bil povezan tudi s košarko, točneje z Olimpijo.

Igral nogomet

V Ljubljano je prišel leta 1971, v vlakom. Sprva je delal v podjetju Daj-Dam, potem je čistil in pomival v Kolovratu, potem pa pristal v Gostilni Livada. Za gostilno je igral mali nogomet v gostinski ligi na Kodeljevem, za tem je delal še v Gostilni Vis, leta 1976 pa je prišel k Čadu.

Olimpiji na pomoč

Leta 1984 so ga za pomoč prosili košarkarji Olimpije, ki so izpadli iz prve lige. »Želeli so, da jim tudi s svojimi poznanstvi pomagam nazaj v prvo ligo. Svoj obraz sem dal za klub, trošil sem svoj denar, potoval na lastne stroške,“ je leta 2016 za Slovenske novice povedal Čulibrk. Olimpija se je vrnila v prvo ligo, Čulibrk pa je združil moči z nekdanjim košarkarjem Olimpije Vinkom Jelovcem. Najprej je dve leti in pol vodil kultni ljubljanski lokal Pod košem, zatem pa je Vinka nagovoril, da vložita prihranke v košarkarski projekt v Osijeku.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Vilfan in Zdovc

Ko se je po vojni vrnil v Slovenijo, je bil izbrisan. Dve leti je izredno težko živel v Ljubljani. Na pomoč sta mu priskočila nekdanja košarkarska asa. Peter Vilfan mu je prinesel precej cunj, da se je lahko toplo oblekel, Jure Zdovc pa mu je ob snidenju dal tedanjih 500 ameriških dolarjev, še pišejo Slovenske novice.

Kralj pleskavic

Mile se je vrnil v Beograd, kjer je postal kralj pleskavic! Kar 17 je na vogalu Cvijićeve in Takovske delal najboljše pleskavice v mestu.

Mile, počivaj v miru.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

65
80 SEK