• C Novo mesto
  • 09:32
  • Pet, 19.08.2022

10. redna seja – Potrdili letne programe, razpisi bodo objavljeni v petek

pomurski sejem

MIRNA – Občinski svet Občine Mirna se je včeraj sešel na 10. redni seji, na kateri je med drugim potrdil letne programe s področja športa, kulture, socialnega in zdravstvenega varstva ter otroške in mladinske dejavnosti. Seznanil se je tudi z dokumentom identifikacije investicijskega projekta za gradnjo vrtca.

 

Letni programi predvidevajo 32.500 evrov za razpise s področja športa, 27.450 evrov za razpise s področja kulture, za programe socialnega in zdravstvenega varstva 13.000 evrov in za programe otroške in mladinske dejavnosti 5.500 evrov, skupaj torej občina zanje namenja 78.450 evrov.

»Javni razpisi za področje športa, kulture, socialnega in zdravstvenega varstva ter otroške in mladinske dejavnosti bodo objavljeni v petek. Društva, nevladne organizacije in drugi izvajalci bodo imeli mesec dni časa za prijavo. Občina omogoča s sredstvi občanom in širše kakovostno preživljanje prostega časa, udejstvovanje v raznih dejavnostih, ustvarjanje in s programi socialnega in zdravstvenega varstva tudi lajšanje socialnih stik,« je pojasnila mag. Valerija Jarm, ki je na občini odgovorna za družbene dejavnosti. (- pripeta tonska izjava V. Jarm)

 

Ostali sklepi :

Občinski svet je včeraj soglašal z imenovanjem Andreje Pleničar za direktorico Knjižnice Pavla Golie Trebnje. Seznanil se tudi je z letnim načrtom varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v občini, v sklopu katerega so tukajšnja prostovoljna gasilska društva predstavila svoje delovanje, želje in potrebe.

Člani in članice občinskega sveta so se seznanili tudi s sprejetimi sklepi  o sprejemu investicijske dokumentacije, in sicer z dokumentoma identifikacije investicijskega projekta EKO UP in Gradnja novega vrtca. V okviru projekta EKO UP bo urejen prostor za druženje in kreativno preživljanje prostega časa ter razvoj novih podjetniških idej, hkrati pa bodo pripravili še štiri dogodke oziroma delavnice. Vrednost naložbe je nekaj manj kot 134 tisoč evrov z DDV, pri čemer je občina iz sheme CLLD pridobila dobrih 88 tisoč evrov. Občina želi na predšolskem področju omogočiti vpis v vrtec vsem otrokom, zato je pristopila k ureditvi novih prostorov za vrtec. Naložba je ocenjena na 2,2 milijona evrov z DDV, občina upa na sofinanciranje resornega ministrstva in Eko sklada, preostanek pa bo zagotovila z zadolževanjem in lastnimi sredstvi.

 

Tonska izjava V. Jarm:

 

 

Vir in foto: Obcina Mirna, Lapego