• C Novo mesto
  • 16:26
  • Čet, 21.09.2023

4 nasveti, kako postati boljši ljubimec

Biti v romantičnem razmerju ima v osnovi veliko prednosti. Ta vez nudi vpletenima varnost in občutek pripadnosti. Poleg tega v našem partnerju najdemo ljubezen, razumevanje, podporo in navdušenje ter željo, da skupaj gradimo tako pomemben projekt, ki ga imenujemo življenje. Seveda pa takšna zaveza pomeni tudi veliko odgovornost drug do drugega, zato je romantika v razmerju bistvenega pomena, da lahko skupaj z njo ohranimo iskrico.

Izboljšati veščine kar se tiče naziva ljubimca pa je bistveno lažje, če razumemo, kaj to dejansko pomeni. Glavna stvar je zadovoljiti čustvene potrebe in potrebe po povezovanju z našim partnerjem oz. partnerko. Seveda mora ta občutek zadovoljstva prihajati z obeh strani. To med drugim vključuje izkazovanje ljubezni, zanimanja, podporo, negovanje intimnosti, predvsem pa dobre medsebojne komunikacije. S čim lahko torej to izboljšamo?

Odkrijte in vadite jezike ljubezni

Vsi vemo, da romantično razmerje vključuje izražanje ljubezni, vendar se moramo zavedati, da nobena oblika ni pravilna oz. napačna. Bistvo je, da se vsaka oseba počuti ljubljena na svoj način, na nas je samo to, da se potrudimo po najboljših močeh, da se bo tako počutila tudi v prihodnje.

Vzpostavite pozitivne interakcije

Mnogi pari vidijo, kako njihov odnos trpi zaradi nenehnih očitkov, pritoževanj in prepirov, ki se vsakodnevno dogajajo in ponavljajo. Ohranjanje pozitivnih interakcij je eden od glavnih elementov za zadovoljiv in trajen odnos, zato se je ključno izogibati žaljivim besedam, izogibanju, impulzivnosti in povzdignjenemu tonu. Nasprotno, krepiti je potrebno empatijo in sočutje, izraznost ter odprt in pozitiven odnos drug do drugega.

Naučite se komunicirati

Neskladja, konflikti in nesporazumi so prisotni v vseh odnosih, saj so del naše narave. Če pa želite biti boljši ljubimec, lahko te dogodke poskusite zmanjšati tako, da se naučite odločno komunicirati. To pomeni, da morate biti jasni in odločni pri izražanju svojih mnenj, potreb in želja ter vedno spoštovati potrebe in čustva svojega partnerja.

Poskrbite za vzdrževanje čustvene bližine in intimnosti

Intimnost je ena ključnih sestavin za močno razmerje, ki se jo definira kot čustveno bližino, povezanost, sokrivdo in podporo. Zaradi tega se partnerja počutita varna, slišana in povezana en z drugim, zaradi česar sta posledično tudi odlična prijatelja.

Da bi to dosegli, pa je potrebno vložiti svoj čas in predanost. Vsak dan najdite pol ure za pogovor, pripovedujte drugemu o sebi in ga poslušajte. Pomaga lahko tudi načrtovanje vsaj enega zmenka na mesec, ko gresta sama ven in opravljata dejavnosti, v katerih oba uživata. Rezultat se bo definitivno hitro pokazal na večji povezanosti in posledično tudi intimnosti.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Pixabay