• 8.86C Novo mesto
  • 22:31
  • Sob, 30.05.2020

Adria Mobil in Podgorje vnovič zagnala proizvodnjo! Preberite, kaj bodo morali paziti delavci

V novomeški Adrii Mobil, kjer so zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja zaposlenih ob izbruhu epidemije novega koronavirusa 18. marca začasno zaustavili proizvodnjo, bodo to v torek vnovič pognali. Operativno pripravo za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa so začeli davi, celotno proizvodnjo bodo zagnali v torek.

Po podatkih Adriie Mobil sicer v podjetju v največji meri izvajajo preventivne ukrepe – v vsem tovarniškem kompleksu je obvezna uporaba zaščitnih sredstev, zagotovili so dodatna sredstva za higieno oz. razkužila, milo in drugo.Da bi se izognili gneči, so uvedli t. i. drsni delovni čas. Določili so poseben režim ob vstopu v podjetje, prilagodili organizacijo prehrane za zaposlene in zagotovili dodatno čiščenje ter razkuževanje prostorov. S sodelovanjem strokovnih sodelavcev novomeškega rdečega križa bodo še naprej preverjali telesno temperaturo vseh zaposlenih.

Dela se tudi v Podgorju

Adria Mobil se sicer ukvarja s proizvodnjo vozil za prosti čas oz. počitniških prikolic, avtodomov in t. i. vanov, ki so pod blagovno znamko Adria prisotni v vseh državah Evrope in širše. Ima nekaj več kot 1100 zaposlenih, od tega več kot 700 v proizvodnji. Z delom so začeli tudi v  v  njihovem hčerinskem podjetju Podgorje iz Šentjerneja. V slednjem izdelujejo pohištvo za prikolice in avtodomove.