• C Novo mesto
 • 17:25
 • Sre, 12.06.2024

Aleja v poletje z več kot 20 dogodki, torkovimi koncerti in filmskimi večeri

»Prejeti zlato priznanje za dizajn in razvoj Evropskega združenje nakupovalnih središč (ECSP) je v naši industriji tako, kot bi film dobil oskarja. S tem si je ALEJA le še utrdila svoj položaj vodilne v panogi, saj je kot prvo nakupovalno središče v Sloveniji prejela to nagrado, na kar smo izjemno ponosni,« je ob prejemu zlatega priznanja dejal direktor ALEJE Toni Pugelj. Po izjemnem tritedenskem praznovanju tretjega rojstnega dne je najboljše evropsko nakupovalno središče z navdušenjem napovedalo prihajajočo serijo vznemirljivih dogodkov, ki bodo nedvomno vse poletje ohranjali energijo obiskovalcev.

Direktor ALEJE Toni Pugelj in vodja marketinga Klavdija Miklavžin Javornik (Foto: Barbara Reya)

ALEJA SKY bo ponovno postala epicenter zabave z raznolikim programom, primernim za obiskovalce vseh starosti. Obiskovalci lahko pričakujejo tudi pestro paleto koncertov v živo s priznanimi slovenskimi glasbeniki in nepozabno izkušnjo gledanja filmov pod zvezdami. »Torki bodo za koncerte, ostali dnevi pa za številna doživetja, športne oddihe na strehi, rekreacijo in filme,« še dodaja Pugelj.

ALEJA SKY bo ponovno postala epicenter zabave (Foto: Barbara Reya)

Z naslednjim torkom se ob 20. uri začnejo Afterwork koncerti, na katerih bodo med drugim nastopili RoMaChild – Martin Štibernik in Roman Ratej, Dominik Kozarič, Manca Trampuš iz zasedbe Koala Voice, Regina, Plateau in Regen.

S koncem junija pa se bo začel festival akcijskih filmov, kjer si bodo z začetkom ob 20. uri obiskovalci lahko ogledali številne premiere mednarodnih uspešnic, kot so Hitri in drzni 10, Indiana Jones in artefakt usode, Varuhi galaksije: 3 dejanje in John Wick 4. Družine se bodo lahko zabavale tudi tik pred začetkom novega šolskega leta, saj bo konec avgusta ob 20. uri na vrsti festival družinskih filmov, kjer se bodo zvrstili Mala morska deklica, Spider-Man: Potovanje skozi Spider svet, Brata Super Mario in drugi.

Poletje bo zabavno in nepozabno tudi z nagradnim natečajem Repkov v sodelovanju z raperjem Trkajem, ki bo kmalu objavljen na družbenih omrežjih ALEJE in Trkaja. Nanj se lahko prijavijo otroci stari od 5 do 12 let, ki bodo skupaj z njim sodelovali pri snemanju pesmi iz glasbenega albuma Repki. Nekaj otrok pa je Trkaj že izbral na nastopu, ki se je zgodil v sklopu praznovanj ALEJINEGA tretjega rojstnega dneva.

Novinarskega srečanja se je že udeležilo nekaj pevcev, ki jih bomo na odru lahko poslušali v torkovih koncertnih večerih. Z nami so bili Regina, Dominik Kozarič, RoMaChild − Martin Štibernik in Roman Ratej, člani skupine Plateau ter Regen z Gajo Kuščer. Da se veselijo prihoda na ALEJINE torkove koncerte, so vsi glasbeniki dejali tudi sami. Pevka Regina je povedala, da se svojega nastopa že zelo veseli, ker bo presenetila z novimi preoblekami svojih dobro znanih hitov. Člana banda Plateau Andrej Kaferle in Gašper Turk sta delila, da bodo prvič nastopili v nakupovalnem središču in se izjemno veselijo te priložnosti, ko bodo preizkusili tudi košarkarsko igrišče na ALEJI SKY. Pevka Gaja Kuščer iz skupine Regen je zaupala, da bodo prvič v živo odigrali akustični koncert, kar bo ustvarilo zelo lepo in posebno vzdušje ter jim je v veliko čast, da so lahko del tako posebne zgodbe. Člana RoMaChild Martin Štibernik in Roman Ratej sta povedala, da bo njun koncert velika prelomnica, saj bo to njun prvi koncert v živo, na katerem bosta v uri in pol predstavila svojo avtorsko glasbo na največji terasi v prestolnici. Dominik Kozarič, ki se je po dveh desetletjih vrnil v Slovenijo, je povedal, da bi rad dodatno popestril slovensko glasbeno sceno in komaj čaka, da bo lahko zapel nekaj svojih največjih uspešnic in izvedel koncert v najboljšem nakupovalnem središču. Vsekakor bo poletje vznemirljivo, polno dogodivščin, zabave in nepozabnih trenutkov.

Glasbeniki se veselijo koncertov v živo na ALEJI SKY (Foto: Barbara Reya)

TORKOVI AFTERWORK KONCERTI – ob 20. uri (ALEJA SKY se zapre ob 22. uri)

 • 6. 6. 2023 – Ana Pupedan
 • 13. 6. 2023 – Roma Child
 • 20. 6. 2023 – Anja Rupel
 • 27. 6. 2023 – Leopold I.
 • 4. 7. 2023 – Tomaž Domicelj
 • 11. 7. 2023 – Regen
 • 18. 7. 2023 – Dominik Kozarič
 • 22. 8. 2023 – Regina
 • 29. 8. 2023 – AKA Noemi
 • 5. 9. 2023 – Freekind
 • 12. 9. 2023 – Plateau
 • 19. 9. 2023 – Koala Voice

 

FESTIVAL AKCIJSKIH FILMOV med 28. 6. in 1. 7.2023 ob 20. uri

 • Hitri in drzni 10
 • Indiana Jones in artefakt usode
 • Varuhi galaksije: 3 dejanje
 • John Wick 4

 

FESTIVAL DRUŽINSKIH FILMOV NA ALEJI SKY od 30. 8. do 2. 9. 2023 ob 20. uri

 • Mala morska deklica
 • Spider-Man: Potovanje skozi Spider svet
 • Brata Super Mario

 

Nakupovalno središče ALEJA upravlja podjetje SES – Spar European Shopping Centers. ALEJA se nahaja na 32.000 m2 najemnih površin, v njej je 80 trgovin in lokalov. Najsodobnejše nakupovalno središče navdušuje s svojimi številnimi arhitekturnimi posebnostmi, ALEJO SKY z bogato kulinarično ponudbo ter ozelenjeno aktivno streho z večnamenskim športnim igriščem. Zagotovljenih je 200 parkirnih mest za kolesa, 13 polnilnic za električna vozila, kar je največji prostor v Sloveniji za polnjenje električnih vozil naenkrat, »car sharing«, postaja za izposojo koles BicikeLJ, avtobusno postajališče in kolesarski poligon. Septembra 2021 je nakupovalno središče ALEJA, ki se je odprlo maja 2020, prejelo prestižno svetovno nagrado ˝Global RLI Award˝ v kategoriji ˝Mednarodna nakupovalna središča – novogradnje˝. Več informacij na www.aleja.si.

SES – Spar European Shopping Centers razvija, gradi in upravlja nakupovalna središča v šestih državah: v Avstriji, Sloveniji, Italiji, na Madžarskem, Hrvaškem ter na Češkem. Podjetje s sedežem v Salzburgu trenutno upravlja 30 nakupovalnih lokacij v Srednji, Južni in Vzhodni Evropi z najemno površino (GLA) več kot 830.000 kvadratnih metrov. SES je vodilni na trgu v segmentu velikih nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Z več kot 100 milijoni obiskovalcev na leto so trgovski partnerji v nakupovalnih središčih SES v letu 2022 ustvarili prodajo v višini 3,13 milijarde evrov. SES ponuja svoje znanje tudi na področjih razvoja projektov, vodenja gradnje, oddaje trgovinskih prostorov, upravljanja centrov in objektov kot tudi storitve za zunanje lastnike nakupovalnih središč. Nakupovalna središča SES so prejela že več domačih in mednarodnih nagrad za arhitekturo in oblikovanje, trajnostnost, prometno načrtovanje in inovativno trženje. SES je del skupine SPAR Österreich.