• C Novo mesto
  • 00:12
  • Pon, 04.03.2024

ARSO prižgal rdeč alarm za Slovenijo

Krepil se bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 19 °C.

LJUBLJANA – “Zvečer in ponoči pričakujemo obilne padavine z močnimi nalivi in viharnimi sunki vetra,” so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje in prižgali rdeč alarm za severozahod Slovenije.

Tudi vetrovno

Danes bo v vzhodni Sloveniji sprva še deloma jasno, ponekod v notranjosti bo zjutraj megleno. Drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bo občasno deževalo. Dež se bo čez dan krepil ter se popoldne pomaknil tudi proti vzhodnim krajem. Krepil se bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 19 °C.

:: Strašno neurje terjalo prvo žrtev, veter piha več kot 160 km/uro (nadlani.si)

Ponoči bodo padavine z nevihtami in nalivi zajele vso Slovenijo. Še bo vetrovno.

Dež do konca tedna

Jutri bodo še občasne padavine. Čez dan se bo deloma zjasnilo, le na zahodu bo še ostalo pretežno oblačno. Meja sneženja bo povečini na nadmorski višini okoli 1500 m. Jugozahodni veter bo popoldne slabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 8 do 14, ob morju do 18 °C.

V noči na soboto bodo padavine prehodno spet pogostejše. V soboto čez dan bo večinoma suho, deloma se bo razjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. Zvečer se bo od zahoda ponovno pooblačilo, padavine z nevihtami in nalivi bodo v noči na nedeljo zajele vso Slovenijo. V nedeljo popoldne bodo padavine oslabele, deloma se bo razjasnilo.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Arso