• 10.6C Novo mesto
  • 02:57
  • Pon, 28.09.2020

Arso za soboto riše snežinke, vremenoslovci napovedujejo padavine

Danes bo na zahodu dokaj sončno. Drugod se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost, dopoldne pa ponekod tudi megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Kaj pa jutri?

V soboto bo oblačno. Dopoldne se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo čez dan postopno širile proti vzhodu. Po nižinah bo sprva deloma deževalo deloma snežilo, popoldne ali zvečer pa večinoma snežilo. Na Primorskem bo popoldne zapihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 0, na Primorskem od 0 do 5, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija. Dodajmo, da so pri Arsu za celo državo, z izjemo Primorske, narisali snežinko. »V soboto se bo povsod pooblačilo, padavine bodo od zahoda zajele vso Slovenijo, po nižinah bo delno deževalo, delno snežilo. Padavin ne bo prav veliko,  čeprav ponekod lahko zapade tudi do pet centimetrov,« so besede dežurnega vremenoslovca Andreja Velkavrha.

Obeti

V nedeljo bo sprva oblačno, ponekod na vzhodu bo lahko še rahlo snežilo. Čez dan se bo od zahoda začelo jasniti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, zlasti na severovzhodu pa veter severnih smeri. V ponedeljek bo oblačno in vetrovno.

NaDlani.si; Foto: youtube