• C Novo mesto
  • 18:53
  • Ned, 14.04.2024

Babji ravs pri Golobu: Urška prepovedala Tini Gaber, Golob brez besed zapustil državni zbor

Robert Golob je sejo v parlamentu izpustil, je pa potem skupaj s Tino Gaber prišel na kasnejšo državno proslavo.

LJUBLJANA – Številni so na slavnostni seji državnega zbora, vodila jo je predsednica Urška Klakočar Zupančič, pogrešali predsednika vlade Roberta Goloba.

„Na Golobovem dvoru se kreše med premierjem in predsednico državnega zbora. Ni skrivnost, da Urška ne prebavlja Tine, ker jo je izrinila pri Golobu. Iz krogov varnostnikov v DZ je prišla informacija, da je pred slavnostno sejo predsednica vpila v pisarni, da tista “prasica” nima kaj iskati v njeni dvorani na svečanosti. In je ukazala, da Tina Gaber ne sme v dvorani sedeti ob Golobu. Sploh ne sme v dvorano, je zabičala. Golob je bil po pričevanjih tako šokiran, da je ostal brez besed. Samo obrnil se je in zapustil državni zbor,“ je na svojem blogu Mikstone.si zapisal Mitja Kunstelj. Robert Golob je sejo v parlamentu izpustil, je pa potem skupaj s Tino Gaber prišel na kasnejšo državno proslavo.

Odzivi jasni

„Bila sem dva mandata poslanka DZ RS, prej pa sem več let kot novinarka spremljala delo parlamenta in vlade. NIKOLI nobena soproga ali partnerka v DZ ni sedela ob predsedniku kateregakoli organa. Dogodek ali sejo so spremljale z balkona. Pa tudi nobena ni državno proslavo zamenjala za nočni klub. Če je informacija točna, je gospa Klakočar sprejela pravilno odločitev na osnovi protokolarnih pravil Republike Slovenije. Nekomu pa so hormoni očitno zmešali glavo,“ je na svojem Facebook profilu zapisala Jasna Klasinc, nekdanja poslanka in novinarka.

Že nekaj časa težave

Da prihaja do trenj in nesoglasij v stranki Gibanje Svoboda, vsi ključni akterji zanikajo. Ni pa več skrivnost, da so spori največkrat na relaciji treh žensk, ki imajo močan vpliv. To so generalna sekretarka Vesna Vuković, Golobova partnerka Tina Gaber in predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Tako je slednja v intervju za Delo na vprašanje Kdo ima večji vpliv na vsebinske odločitve, ki jih sprejema R. Golob Vesna Vuković ali Tina Gaber, Urška Klakočar Zupančič odgovorila precej pomenljivo: „Upam, da jaz.“

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www