• C Novo mesto
  • 21:22
  • Čet, 05.08.2021

Borba za življenje Salme Hayek (54), igralko prosili, naj ostane v bolnišnici: Raje umrem doma!

Čeprav na družbenih omrežjih ni dala vedeti, da se bori za življenje, je igralka Salma Hayek (54) po okužbi s koronavirusom doživela pravo dramo. V novem intervjuju za Variety je namreč razkrila, kako je celo leto 2020 okrevala od koronavirusa. »Zdravnik me je prosil, naj ostanem v bolnišnici, ker sem bila zelo bolna. Zahvalila sem se mu in rekla: ‘Raje bi umrla doma’,« pravi zvezda, ki se je za sedem tednov izolirala v sobi v londonskem stanovanju, ki si ga deli z možem, francoskim milijarderjem François-Henrijem Pinaultom in njuno 13-letno hči Valentino. Med bojem je prejemala tudi kisik, razkrila pa je tudi, da si še ni popolnoma opomogla, ker njena raven energije ni takšna kot prej. Aprila se je vrnila k igranju in se pridružila ekipi na snemanju filma House of Gucci, posnetega v Italiji. Tam je prevzela vlogo Pine Auriemme, psihiatrinje, ki je vdovi Maurizia Guccija, Patriciji Reggiani, pomagala pri organizaciji atentata na italijanskega poslovneža in šefa modne hiše Gucci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

Mimogrede, igralka je nedavno spregovorila o neprijetni izkušnji z začetka hollywoodske kariere. Čeprav je imela prve vloge v mehiških soap operah v poznih osemdesetih letih, ji je vrata v Hollywood odprla vloga v filmu Desperado režiserja Roberta Rodrigueza, v katerem je igrala partnerico Antonia Banderasa. Med gostovanjem v podcastu Dax Shepard’s Armchair Expert je hollywoodska zvezdnica razkrila, kako je bilo videti snemanje intimnih prizorov, in priznala, da je med snemanjem občutila strašno nelagodje. »Bila sem popolnoma prestrašena! Na snemanju sem začela neutolažljivo jokati, bilo me je strah, mislil sem, da ne bom več mogla. Pravzaprav sem se najbolj bala Antonia. Pravzaprav je bil zelo prijazen, vendar sem se bala njegovega svobodnega pogleda. Zanj te seksualne scene niso bile nič, jaz pa sem jokala.«

»A z režiserjem sta bila neverjetna. Niso me ničesar silili, niso pritiskali name. Zavedali so se, da je to zame travmatična izkušnja, zato so me celo poskušali nasmejati. Spomnim se, da brisače, s katero sem bila prekrita, nisem je izpustila iz rok, vendar smo jo vseeno posneli,« se je spominjala Hayek, ki je danes v odličnih odnosih z Banderasom. Na koncu je zaključila, da se danes morda zdi vsa ta zgodba nekoliko smešna, a da je ženskam v takšnih situacijah veliko težje. »Neprestano sem razmišljala o očetu in bratu, češ da bi to videli, ali bi jih drugi dražili zaradi mene … Moškim igralcem se s tem ni treba ukvarjati. Njihovi očetje so verjetno le ponosni, da njihov sin v postelji igra mačo fanta,« je zaključila  slavna igralka.

NaDlani.si; Foto: Instagram