• C Novo mesto
  • 05:25
  • Tor, 18.05.2021

Čez noč ostali brez župnika, farani šokirani

Da se je počutil kot kanta za smeti, v katero ljudje mečejo odpadke, je še dodal.

STRANJE – Čudna so pota gospodova, a vodijo v nebesa, je bilo enkrat nekje zapisano. Za svojo pot se je očitno odločil tudi Anton Prijatelj, do nedavnega še župnik župnije sv. Benedikta Stranje v okolici Kamnika. A se je pred dnevi odločil, da zapusti duhovništvo, poročajo Slovenske novice.

„Ko sem prišel na župnijo se še dobro spomnim kako mi je nekdo rekel: Če pa ne boste delali tako kot bomo rekli, boste pa morali oditi. No na to sem se samo nasmejal in si mislil svoje. Nihče me ne podi, odhajam sam. Vsega je enkrat dovolj oz. preveč,“ je zapisal v tedenskih oznanilih duhovnik Prijatelja.

Da se je počutil kot kanta za smeti, v katero ljudje mečejo odpadke, je še dodal.

„Odhajam iz župnije in duhovniškega poklica, ker sem se v teh letih počutil velikokrat kot kanta za smeti v katero ljudje mečemo odpadke. Kanta je polna. Polna gneva, sovraštva, laži, obrekovanja, podlosti, podtikanja, norčevanja,“ je dodal in dal vedeti, ne le med vrsticami, da z nekaj verniki in občani ni bil na isti valovni dolžini.

Lanski novomašnik pojasnuje

„Spoštovani župljani! Danes zjutraj nas je presenetila novica, ki jo je gospod župnik poslal na Nadškofijo, v kateri sporoča, da zapušča duhovništvo. S tem je zapustil tudi našo župnijo, ki jo bodo v naslednjih dneh oskrbovali duhovniki od drugod. V primeru, da želite naročiti pogreb ali pa želite zakrament maziljenja, spovedi ter obhajila se lahko obrnete name (Boštjan: 041/231/420); na kamniškega župnika (g. Luka: 051/209/328) ali na župnika v Mekinjah (g. Pavle: 041/220/002) Molimo za nekdanjega župnika Antona in stopimo skupaj, saj je župnija naša skupna družina. Boštjan Dolinšek,“ pa je zapisal Boštjan Dolinšek, ki je lani postal duhovnik.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Občina Kamnik