• 19.25C Novo mesto
  • 19:07
  • Čet, 04.06.2020

DOBRA NOVICA: Domače paše, kje lahko kupimo?

Prav Facebook pa je omogočil, da se je hitro razširil glas o ponudnikih.

NOVO MESTO – Včasih se zdi, da je v današnji družbi moč kupiti vse. Pa je tale koronavirus dokazal, da ni povsem tako. En mali virus nam je v hipu opozoril, kako pomembna je kakovostna hrana. Kar naenkrat je postalo „in“ domače, nekatere kmetije pa skoraj dohajati ne morejo z dobavo zalog, ki so se v minulih letih sicer pojavile v trgovinah, a so bile praviloma dražje… Danes so drugi časi, dober glas in družbena omrežja delajo tudi naravno selekcijo, predvsem pa na svoj račun prihajajo tisti, ki se trudijo doma z zemljo v potu svojega obraza. Prav Facebook pa je omogočil, da se je hitro razširil glas o ponudnikih.

Sevnica

Tako je na področju Sevnice nastala Facebook skupnost Sevnica je doma. „Kaj lahko naredimo, da nam bo lažje? Da bomo dobili hrano, sadje, zelenjavo, da tisti, ki imajo svoj posel, nujnih življenjskih potrebščin ne bodo metali stran? Poskrbimo, da življenje ne ugasne. A da skrbimo en za drugega, da ostanemo zdravi! Povežimo se! Pomagajmo si!➡️ Na tej facebook strani bomo objavili vse, ki boste v teh dneh prodajali hrano, sadje, zelenjavo…. Dodali bomo mobilne številke, saj vidimo, da se je prevoz na dom že organiziral. Vi se izognete obisku trgovine in tako poskrbite za svoje zdravje in zdravje drugih, ter pomagate lokalnim pridelovalcem in tistim, ki delajo, da bodo lažje preživeli tole krizo,“ so zapisali na strani, ki je zaživela!

Aktivni so tudi na Občini Sevnica, kjer so pripravili seznam lokalnih ponudnikov.

:: Lokalni ponudniki v Občini Sevnica

Trebnje, Mirna

Na področju Trebnjega in Mirne za domače dobrote in zelenjavo skrbijo E-Branjevka, Mlekarna Krepko in Ekološka Kmetija Kukenberger.

Mirna Peč

V Mirni Peči so se na ravni občine odločili in podprli lokalno, domače.  Na spodnji povezavi so zbrali ponudnike domače hrane.

:: Lokalni ponudniki v Občini Mirna Peč

Kako to rešujete na vašem koncu? Pišite nam na e-naslov: [email protected]

Pripravil: Nadlan.si