• C Novo mesto
  • 15:58
  • Sob, 04.02.2023

Dokazano gradivo za ljubezen – odmevi Rosvite Pesek v Krškem

Če sta za vpis v Guinnessovo knjigo potrebovala Hermina in Franc Šegovc 254 kosov dokaznega gradiva o nastopih in delovanju, dokazil za njuno ljubezen ne potrebujeta predložiti nikomur. 

toni sotošek

Dokaz čiste ljubezni.

V Guinnessovo knjigo rekordov bomo kmalu lahko beležili ljubezen. Zakaj ljubezen? Zato, ker sta jo vzorna Hermina in Franc Šegovc  minulo soboto, 21. januarja 2023 potrdila že z 62 let njune poroke. Danes je takšna pot vredna počastitve. Hermina nam je zaupala: “Ja, to je najina velika ljubezen, ki je uspela med nama s spoštovanjem in razumevanjem v podpori drug drugemu. Hvala Bogu, dočakala sva 62 let.” 

toni sotošek

Zbor na Antonovem koncertu.

Ansambel Štirje kovači iz Koroške, ki ga še vodi Franc Šegovc je izdal skoraj 50 plošč, kaset in zgoščenk. Imeli so turneje po celem svetu. Obiskali so Japonsko, Ameriko, v domačem kraju pa je odprt tudi njihov muzej. Vpisani so v Guinnessovo knjigo rekordov, kot najdlje delujoči narodno-zabavni ansambel na svetu, ki obstaja že več kot 67 let.

štirje kovači

Ljubezen do glasbe.

Glasba ju povezuje že celo življenje. Ljubezen bo v prihodnosti zagotovo morala najti prostor v družbi, ki postaja lačna odnosov in pristne pripadnosti. Ansambel Štirje kovači so minuli vikend nastopili tudi na Antonovem koncertu, ki je tudi tokrat pod vodstvom Tonija Sotoška združil njegove učence in glasbenike iz celotne Slovenije za publiko na enem odru Krške velike športne dvorane. Poleg družine Sotošek, so na koncertu nastopili harmonikarji Tonija Sotoška, Janeza Lekšeta in Boštjana Povšeta. Pridružili so se učenci Glasbene šole Krško, Brežice in Novo mesto, vokalna skupina Ivana Cankarja, otroški pevski zbor OŠ Koprivnica ter folklorna skupina Senovo. Popestritev koncerta je zagotovo bil eden in edini Jaka Šraufciger, ki je javnosti zaupal svojo zgodbo in publiko pošteno nasmejal. Nastopili so Modrijani, Prifarski muzikanti, Štirje kovači, Ansambel Banovšek, pihalni orkester Krško. Odmeve pa je v Krškem prvič vodila Rosvita Pesek.

odmevi

Rosvita Pesek v odmevih ljubezni.

S.B.