• C Novo mesto
  • 07:30
  • Tor, 15.06.2021

Dončić ne gre na počitnice, s Slovenijo hoče na olimpijske igre

V večernem pogovoru za ameriške medije je potrdil, da ne bo zanj počitnic, ampak prihaja v Slovenijo.

DALLAS – Luka Dončić, prvi zvezdnik Dallasa, in eden najboljših košarkarjev tem hipu je pred dobrimi 19 urami stisnil roko ekipi LA Clippers in priznal poraz. Clippersi so v 2. krogu končnice, 22-letni Dončić pa ima v glavi že novo misijo. V večernem pogovoru za ameriške medije je potrdil, da ne bo zanj počitnic, ampak prihaja v Slovenijo, da ji pomaga na olimpijske igre! To je novica, ki bo spravila v delirij vso slovensko (košarkarsko) javnost.

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca, vodil jo bo selektor Aleksander Sekulič, v četrtek, 10. junija 2021 začenja s pripravami za olimpijski kvalifikacijski turnir v Kaunasu. Zbor reprezentance bo v Ljubljani, prvi trening pa zvečer v Zrečah.

 

#mojtim bo premierni nastop na olimpijskih igrah lovil v Kaunasu v konkurenci Angole, Poljske, Litve, Venezule in Južne Koreje. Kvalifikacijski turnirji bodo potekali še v Splitu, Beogradu ter kanadski Victorii. Na olimpijske igre se bodo uvrstili le zmagovalci iz vsakega prizorišča.

Slovenija bo v Litvi nastopila v skupini B, prvo tekmo pa bo igrala 30. junija proti Angoli ob 15.30 uri po slovenskem času. Naslednji dan jo ob isti uri čaka obračun s Poljsko, v primeru osvojitve prvega ali drugega mesta v skupini pa se bo v polfinalu srečala z najboljšima ekipama iz skupine A, Litvo, Venezuelo ali Južno Korejo.

Po odigranih tekmah znotraj posamezne skupine (29. in 30. junija ter 1. julija) ter prostem dnevu (2. julij), bosta 3. julija namreč na sporedu polfinalna obračuna (A1 : B2 in A2 : B1), 4. julija pa še finalni dvoboj zmagovalcev polfinala, ki bo prinesel udeleženca olimpijskih iger. V Tokio so že uvrščene Španija, Francija, ZDA, Argentina, Avstralija, Nigerija, Iran ter Japonska.

SESTAVA KVALIFIKACIJSKIH SKUPIN ZA OI

BEOGRAD
Skupina A: Dominikanska republika, Nova Zelandija, Srbija
Skupina B: Portoriko, Italija, Senegal

KAUNAS
Skupina A: Litva, Južna Koreja, Venezuela
Skupina B: Poljska, Slovenija, Angola

SPLIT
Skupina A: Nemčija, Rusija, Mehika
Skupina B: Tunizija, Hrvaška, Brazilija

VICTORIA
Skupina A: Grčija, Kitajska, Kanada
Skupina B: Urugvaj, Češka, Turčija

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Fiba.com