• 14.69C Novo mesto
  • 07:34
  • Sob, 06.06.2020

FOTO: Neverjetni prizori iz Slovenije! Tako ekstremnih ‘krogel’, še nismo videli

Lokalna neurja s točo so v torek zvečer zajela predvsem južni del Slovenije. Največ škode je toča povzročila v občini Kočevje v naseljih Dol, Predgrad, Brezovica pri Predgradu, Jelenja vas, Kralji in Livold, v občini Črnomelj pa v naseljih Stari trg ob Kolpi, Prelesje, Gorenja Podgora, Dolenja Podgora, Zagozdac, Kovača vas, Deskova vas in Močile.

Strela udarila v hišo

Kot so danes sporočili iz državnega centra za obveščanje, je toča povzročila nekaj škode tudi v občinah Ribnica in Sodražica. Na Veliki Loki v občini Trebnje je strela udarila v stanovanjsko hišo. Požara ni povzročila, je pa poškodovala streho in električno napeljavo. V kraju Pijovci v občini Šmarje pri Jelšah pa je strela zanetila požar na gospodarskem poslopju.

Sicer je bilo pri odpravljanju posledic neurij aktiviranih skupaj 77 prostovoljnih gasilskih društev in dve poklicni enoti.

Današnja debela toča na območju kraja Stari trg ob Kolpi. Nekatera zrna toče so nekaj ur po neurju v premer merila tudi do 11 cm! Na terenu sta bila Marko Korošec in Matej Štegar. 👍

Posted by Neurje.Si on Tuesday, June 11, 2019

Kaj pa danes?

Po napovedih Agencije RS za okolje bo danes vreme pretežno jasno, popoldne lahko v severni delu države nastane kakšna nevihta. Pihal bo šibek južni do jugovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija. V četrtek bo pretežno jasno.

NaDlani.si; Foto: facebook