FOTO: Projekt SKK na OŠ Mokronog

21. sep. 2014, ob 09.58
9
90 SEK

Na mokronoški šoli so se letos pridružili projektu Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti  in že izvedli različne aktivnosti.

MOKRONOG – V okviru sredstev evropskega socialnega sklada in s sofinanciranjem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport izvaja Šola za ravnatelje projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti (SKK). Namen projekta je izvajanje programov za dvigovanje socialnega in kulturnega kapitala v šolah, vrtcih in lokalni skupnosti. Osnovna šola Mokronog se je pod okriljem OŠ Blanca prijavila na projekt še z OŠ Raka in OŠ Krmelj. Na vseh štirih šolah se bodo skozi celo šolsko leto odvijale dejavnosti povezane s kulturnimi in športnimi prireditvami v kraju, ohranjanjem kulturne dediščine, ekološkim udejstvovanjem, prostovoljstvom ter lokalnimi društvi in poklici.

Prvi septembrski dnevi so s seboj prinesli že različne aktivnosti, ki so se izvajale tako na matični šoli kot podružnici Trebelno.

V petek, 12. 9. 2014, je učiteljica glasbene umetnosti Jelka Gregorčič Pintar izvedla glasbeno sobotno šolo malo drugače. K sodelovanju smo povabili pevski zbor DPŽ Tavžentrože z zborovodkinjo Gabrijelo Cedilnik. Čeprav je bilo v začetku malo bojazni kako se bo vse izšlo, so se učenci in pevke DPŽ Tavžentrože hitro ujeli. Ob petju so se zabavali, učili in hkrati spoznavali. Svoje delo so nato predstavili v skupnem nastopu pred starši otrok. Da pa ne pozabimo, da zdrav duh biva v zdravem telesu, smo se z učenci v četrtek na matični šoli in v petek na podružnici odpravili na pohod. Tema pohoda je bila arheološka dediščina Mokronoga s Trebelnim. Učenci so preko učilnice na prostem spoznavali ostaline iz različnih zgodovinskih obdobij. Na zanimiv način so jim bili predstavljeni ostanki, mimo katerih se večina vozi vsaki dan. Nekatere utrinke sobotne šole in pohodov si lahko ogledate na fotografijah.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Vodja SKK na OŠ Mokronog, Ksenija Rožman
(Foto: OŠ Mokronog)

 

9
90 SEK