• 25.94C Novo mesto
  • 10:18
  • Sre, 19.06.2019
  • Prijava

FOTO: S tovornjaka padal led, dve nesreči

Okoli 13.30 pa so sevniški policisti obravnavali prometno nesrečo na cesti med Tržiščem in Mokronogom.

NOVO MESTO – Na  območju PU Novo mesto  so  včeraj  obravnavali  dve  prometni nesreči, ki sta nastali zaradi padca ledu s tovornih vozil. O prvi so bili obveščeni nekaj pred  9.  uro.  Na  avtocesti  je  iz  smeri  Obrežja  proti Novem mestu na vetrobransko steklo osebnega avtomobila padel led s tovornega vozila, ki je vozilo pred njim in poškodoval steklo.

Okoli 13.30 pa so sevniški policisti obravnavali prometno nesrečo na cesti med Tržiščem in Mokronogom. Ugotovili so,  da  sta  bili  v  nesreči  udeleženi dve tovorni vozili. V ovinku je s strehe tovornega vozila bosanskih registrskih oznak padla ledena plošča, ki je  priletela v vetrobransko steklo tovornega vozila slovenskih registrskih oznak.  Led  je  prebil  steklo,  delci stekla pa so poškodovali voznika po glavi. Povzročitelju nesreče so zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

“Voznike motornih vozil opozarjamo na nevarnost raztresanja ledu z vozil. Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo, poškoduje voznik. Predvsem pri večjih hitrostih pa lahko pride tudi do hujših prometnih nesreč.  Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost,” so še zapisali na Policijski upravi Novo mesto.

Nadlani.si