• 19.16C Novo mesto
  • 07:09
  • Pon, 19.08.2019

FOTO: Spet nas je dobil sneg! Kot pa boste videli prizore s Hrvaške, boste obnemeli

Uresničile so se napovedi Agencije za okolje RS (Arso) da bo 15. maj ponovno prinesel sneg na zgolj nekaj sto metrov nadmorske višine. Meja sneženja se bo čez dan dvigala, padavine bodo od zahoda in severa počasi slabele. Arso je izdal rumeno opozorilo, zaradi močnejših padavin na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju lahko na tem območju prihaja do razlivanja vodotokov.

 

10 stopinj nižje temperature od povprečja

Vremenski opazovalci in strokovnjaki podajajo nova pojasnila glede vremenskega dogajanja, ki nam prinaša tudi za 10 stopinj nižje temperature od povprečja. Portal Neurje.si povzema, da smo ravno v pasu izrazitih negativnih temperaturnih anomalij, ki trenutno poteka čez srednjo in del južne Evrope ter del severne Afrike. “Zanikovalci” globalnega segrevanja ozračja bodo sicer takšne hladne dni z veseljem izkoristili za svoje teorije o nasprotnem, a potrebno je pogledati širšo sliko.

Pri sosedih pa veter

Hudo pa je tudi pri sosedih, kjer opozorila na orkansko burjo niso bila kar tako. Na območju mostu na otok Krk so bili recimo sunki tudi nad 150km/h in tako močan veter prevrne tudi ta velike avtodome in prikolice.

Objavil/a Ciklon.si dne Torek, 14. maj 2019

NaDlani.si; Foto: facebook