• 19.16C Novo mesto
  • 07:09
  • Pon, 19.08.2019

FOTO: V Novem mestu odprtje enega največjih podvigov župana! Prenova stala okoli 7 milijonov

V Novem mestu so 10. maja odprli prenovljen Glavni trg, ki so ga osvežili tudi s pomočjo denarja iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb oz. evropskega sklada za regionalni razvoj. Prenova je stala nekaj manj kot sedem milijonov evrov, skoraj 4,6 milijona evrov bo novomeška občina pokrila s kohezijskim vložkom.

Po besedah novomeškega župana Gregorja Macedonija je naložba obsegala prenovo vse komunalne infrastrukture z gradnjo skupnega podzemnega voda, Glavni trg pa je postal prenovljena javna površina, “ki bo lahko služila številnim namenom in prireditvam, hkrati pa bo prostor srečevanja”.

Eden večjih podvigov

Prenova novomeškega središča sicer velja za enega večjih podvigov njegovega županovanja in za izpolnitev ene njegovih glavnih predvolilnih obljub prejšnjega županskega mandata.

Novomeško središče je bilo zadnje večje prenove deležno pred 60 leti, ko so mu namenili predvsem tranzitno prometno vlogo, ki je skupaj s hitro spreminjajočimi se družbenimi razmerami sčasoma povzročila njegovo gospodarsko in socialno nazadovanje.

NaDlani.si; Foto: facebook