• C Novo mesto
  • 21:03
  • Sob, 27.11.2021

FOTO: Zapadel je prvi sneg! Na Kredarici belo!

Danes bo sprva pretežno oblačno in povečini suho.

LJUBLJANA – Pa ga imamo, zapadel je prvi sneg. Facebook skupina Hribovc.si javlja, da je na Kredarici že snežilo! Po podatkih Arso.gov.si je snega za dva centimetra. Pa tudi ohladilo se je po celi Sloveniji. Jesen je tu!

Danes bo sprva pretežno oblačno in povečini suho. Popoldne se bodo oblaki od zahoda trgali, nastale bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem do 25 °C.

Jutri bo spremenljivo, na vzhodu sprva pretežno oblačno. Predvsem popoldne bodo plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 24 °C.

Kako kaže?

V ponedeljek in torek kaže na spremenljivo oblačno vreme, popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. V sredo kaže na povečini sončno vreme.

Vremenska fronta se zadržuje nad severnim Balkanom. Nad srednjo Evropo se v višinah krepi jedro hladnega zraka. S severovzhodnimi vetrovi k nam doteka razmeroma svež in precej vlažen zrak.Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sprva se bodo krajevne padavine pojavljale predvsem v krajih južno od nas, popoldne in zvečer pa tudi v krajih vzhodno od nas. V Alpah bodo popoldne krajevne plohe in nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju pa zmerna burja.

Jutri bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki jih bo najmanj ob Jadranu. Tam bo največ sonca. Ob Jadranu bo pihala šibka burja.

Pripravil: Nadlani.si, Arso
Foto: Hribovc.si