• 19.82C Novo mesto
  • 23:14
  • Čet, 02.07.2020

Govor poslanca ob katerem se je zamislila Slovenija: Kdo bo v tej državi delal za 600 evrov, če dobi 400 evrov za nedelo?

LJUBLJANA – »Spoštovana ministrica, povejte mi, kdo bo v tej državi delal za 600 evrov, če dobi 400 evrov za nedelo?« se je v parlamentu nedavno spraševal poslanec iz stranke NSi, Aleksander Reberšek. Govor se je nato na družbenem omrežju Facebook razširil kot požar.

Slovenski poslanec je namreč izpostavil, da v primeru, če starša z dvema otrokoma hodita v službo in delata za minimalno plačo, dobita mesečno na račun slabih 200 evrov več, kot če bi bila doma in prejemala državno socialno pomoč. Slednjo po njegovih besedah izkoriščajo predvsem priseljenci, rezultat pa je cenejša delovna sila na trgu, posledično pa imajo naši državljani nižje plače. »Zdrav človek potrebuje delo, ne pa socialne pomoči!« je bil odločen.

Posnetek govora slovenskega poslanca je v pičlem dnevu samo  presegel 50.000 ogledov na facebooku. Saj res, se strinjate z njegovimi besedami?

Zdrav človek potrebuje delo, ne pa socialne pomoči!

Objavil/a Aleksander Reberšek dne Torek, 21. maj 2019

Kdo je poslanec Reberšek?

Rodil se je 9. oktobra 1980 v Celju, prihaja pa z Vranskega. Po izobrazbi je elektrotehnik – elektronik in je samostojni podjetnik na področju gostinstva. Je organizator tradicionalnega koncerta Vransko Summer Night. Dejaven je bil zlasti v podmladku NSi, bil pa je tudi podžupan občine Vransko.