• 19.71C Novo mesto
  • 15:44
  • Pet, 05.06.2020

Ilka razkrila še zadnji kamenček v mozaiku, njen novi trener skrbel za zvezdnice

LJUBLJANA – Novi trener slovenske kraljice smuka Ilke Štuhec je Švicar Stefan Abplanalp. Izkušeni trener je že skrbel za ameriški zvezdnici smučarskega športa Lindsey Vonn, Julio Mancuso, Švicarko Dominique Gisin in Norvežanko Ragnhild Mowinckel.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki se vrača po poškodbi kolena, je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani predstavila vse člane ekipe za sezono 2019/20, na čelu z novim glavnim trenerjem, o katerem je Štajerka do zdaj molčala. Dobrih 100 dni po poškodbi kolena v Crans Montani se najboljša slovenska alpska smučarka zadnjih let že pripravlja na novo šampionsko vrnitev v karavano svetovnega pokala.

»Super sem, treniram normalno. Vesela sem, da treniram z novimi pristopom. Še vedno se vse skupaj čuti kot igra, vsak dan najdem nek nov izziv oziroma mi ga najde Jani (Gril),« je še dodala. Kondicijski trener je sedaj Jani Gril, fizioterapevt pa David Kukovec, ki bo med sezono, tudi kot nadzornik kondicijskega dela, potoval s smučarsko karavano.

NaDlani.si; Foto: arhiv